Бил Гейтс направи прогноза кои ще са следващите най-големи заплахи

...
Бил Гейтс направи прогноза кои ще са следващите най-големи заплахи
Коментари Харесай

Бил Гейтс прави прогноза кои ще са следващите най-големи заплахи за нас (ВИДЕО)

Бил Гейтс направи прогноза кои ще са идващите най-големи закани за човечеството. Глобалните климатични промени, биотероризмът и заплахата от нови по-заразни пандемии ще са нещата, които могат да застрашат съществено цивилизацията ни в идните десетилетия, счита милиардерът.

Основателят на Microsoft е един от първите хора, говорили за заплахите от допустима пандемия. През 2015 година той предвижда, че респираторен вирус, сходен на SARS, може да обхване огромна част от човешката популация и да докара до голям брой болни и починали, както и до съществени разтърсвания за стопанската система и обществения ред.

„ Няма положително чувство, което да идва с сходно нещо “, разкрива Гейтс, описвайки по какъв начин се усеща от сбъдната си прогноза.

Размишлявайки върху предходната си прогноза, Бил Гейтс съобщи пред влогър от YouTube, че изменението на климата и биотероризмът ще са идващите световни произшествия.

„ Климатичните промени могат да са още по-смъртоносни от Ковид-19. Всяка година може да умират доста повече хора, в сравнение с в актуалната пандемия. Ако нещата останат непроменени през 2100 от измененията в климата ще умират 5 пъти повече хора годишно, в сравнение с в актуалната пандемия. Другата огромна заплаха е биотероризмът. Някой, който желае да аргументи вреди, може да сътвори вирус. Ще се сблъскваме освен с естествено породени пандемии, като сегашната, само че и с такива, имащи генезис от лаборатория “, споделя новите си прогнози Гейтс и добавя, че биологичната война може да е по-опасна от нуклеарната.

„ Веднъж пусната, болестта е доста по-трудна за преодоляване “, счита милиардерът.

На въпрос дали човечеството е си е взело поука от актуалната пандемия, милиардерът декларира твърдо „ Не “.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР