Бил Гейтс дарява 150 милиона долара за нови ваксини и

...
Бил Гейтс дарява 150 милиона долара за нови ваксини и
Коментари Харесай

Възможна е далеч по-страшна пандемия: Бил Гейтс дарява 150 милиона долара за нови ваксини

Бил Гейтс подарява 150 милиона $ за нови ваксини и за битката против рискови вируси, в това число и против Ковид-19. Той предизвестява, че светът може да се окаже в плен на доста по-страшна пандемия от сегашната.

Парите, които са дарени на самодейността за ваксини CEPI, ще бъдат вложени в създаването на нови генерации сигурни и ефикасни препарати против Ковид-19, най-много против бъдещите разновидности на вируса, написа.

"Никой от нас не има вяра, че Омикрон ще се окаже финален вид и че Ковид-19 ще бъде последната пандемия ", съобщи на конференция английският академик Джереми Фарар, шеф на Welcome Trust.

Бил Гейтс, който е измежду създателите на CEPI, даже предизвестява, че светът може да се окаже в лапите и на надалеч по-страшна пандемия от сегашната. Той напомня, че коронавирусът в действителност е доста инфектиран, само че смъртността е по-ниска, в сравнение с при дребна и едра шарка.

"Нашата работа през последните 20 години ни научи, че навременните вложения в изследователска и развойна активност могат да спасят човешки животи и да предотвратят допустимо най-лошите сюжети ", споделя милиардерът-филантроп.

Сегашното подаяние от 150 милиона $ има за цел точно да ни помогне "да се подготвим за идната пандемия, а вероятно даже и да я предотвратим ", споделя Гейтс.

Той счита, че в никакъв случай до момента не е съществувала толкоз остра нужда от нови, животоспасяващи препарати. По подобен метод се изрече и шефът на Welcome Trust: "Нашето последно подаяние в размер на 150 милиона щатски $ е самопризнание за големия капацитет на CEPI да опазва човешкия живот от новопоявили заразни заболявания ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР