Бил е с 1,16 промила алкохол, когато забил бавареца си

...
Бил е с 1,16 промила алкохол, когато забил бавареца си
Коментари Харесай

Недосегаемият Алф с пачките от Силистар стана VIP затворник, пак е шофирал пиян

Бил е с 1,16 промила алкохол, когато забил бавареца си в дърво

50-годишният Георги Георгиев-Алфа, прочут в ъндърграунда и като Жоро Дебелия, е вкаран зад решетките. Той е получил ефикасна присъда от 1 година за шофиране в нетрезво положение, научи Флагман.бг.

Случаят е още от 12.03.2018 година, само че едвам в този момент присъдата му е влезнала в действие. Тогава Алф е бил зад кормилото на лек автомобил БМВ, благосъстоятелност на сина му. По пътя Айтос – с. Караново обаче губи надзор над бавареца и се забива в крайпътно дърво. Дошлият на място полицейски екип го тества с дрегер, като устройството регистрира 1,16 промила. Оказва се, че  пил две огромни уискита.

Жоро Дебелия е остарял познайник на органите на реда и на Флагман, той е с богато престъпно досие, а на съвестта му би трябвало да тежат два погубени почтени живота след злополука на пияна глава през 2000 година

Източник на Флагман.бг споделя по какъв начин се усеща Алфа в Затвора-Бургас от преко наблюдаване. Странно било, че е в независимо помещение, не е в приемното поделение на 4-ия етаж в общия корпус. Въведен е бил на територията на Затвора с качулка на главата и сама малко на брой от пеканите пандизчии знаели кой се крие зад нея. Мистерията с отношението на надзирателите към новодошлия пандизчия се засилвала и от обстоятелството, че когато Алф излиза на разходка, другите стояли заключени по килиите си. " Подобен спецжест не сме виждали да е провеждан за различен, даже и от най-високото равнище на ъндърграунда ", разяснява нашият източник.

 Жоро Алфа има богата престъпна биография. Той бе наказан на 7 години отнемане от независимост за злополуката, при която починаха двама души през лятото на 2000 година Заедно с приятеля си Георги Драгнев обикалят кръчмите и се напиват като талпи. Придвижват се с БМВ-то на Жоро Дебелия. Около 3.30 ч. двамата потеглят към дискотека " Палм бийч ", с цел да довършат вечерта. Зад кормилото на немското возило сяда Георги Георгиев, а Драгнев се качва на седалката до него. По правата алея пред " Палм бийч ", покрай днешния бар " Сакса ", подвига над 120 километра в час и безусловно връхлита  три девойки, които  пресичат на пешеходна пътека.

На място умира 20-годишната Силвия Колева, двете й приятелки оцеляват с цената на тежки контузии,  мощната кола се удря в електрически дирек, по-късно поредно се блъска в " Деу " и " Опел Кадет ", а най-после " стопира " в бордюра на крайбрежната алея. Някъде по средата на този кървясъл карамбол Георги Драгнев излетява от беемвето дружно с дясната предна врата и също умира на място.

Пред пристигналите на местопроизшествието служители на реда Георги Георгиев се показва с друго име и декларира, че зад кормилото на " бавареца " е седял точно мъртвият му другар.

Още при първичния оглед на мястото на престъплението оперативните служащи и следователите събират куп доказателства, които изрично потвърждават виновността на Георги Георгиев: под педалите на беемвето са открити неговите джапанки, от кормилото и скоростния лост са свалени негови отпечатъци, а в кръвта му има 1.63 промила алкохол. По асфалта няма и един сантиметър диря от спирачен път.

През октомври 2002 година процесът против Жоро Дебелия стартира. Година по-късно той подписва извънсъдебно съглашение с държавното обвиняване и получава седем години отнемане от независимост в лек затворнически режим. Присъдата на Бургаския областен съд е доказана от Бургаския апелативен съд, а при започване на 2005 г.  и от Върховния касационен съд.

Лекият затворнически режим му дава възожност да работи отвън пандиза, да се придвижва до " обекта " без защита и да се прибира зад решетките единствено за през нощта. Единственото по-сериозно ограничаване е, че този вид лишени от независимост нямат право да напущат работните си места без служебна записка от работодателя. По-интересното обаче е, че на 18-ти против 19 октомври 2006 година пред бл. " Народен пестник " в бургаския ж.к.. " Братя Миладинови ", незнайни лица подпалват едно " БМВ 536 ". В суетнята към гасенето на първокласното МПС екип на бургаска телевизия хваща в кадър възедър мъж - Жоро Дебелия, който би трябвало да е в пандиза.

През 2015 година служители на реда правят рутинна инспекция на ул. „ Рибарска ” в родното му село Лозенец, Царевско. Около 05,00 ч. стопират лек автомобил „ Мазда ”, ръководен от престъпно проявения мъж, доближен по това време до огромен несебърски наркобос. Дрегер регистрира 1,30 промила. Случаят обаче отсъства в прессводката на Министерство на вътрешните работи. Оповестен е по различен мотив във Флагман едвам през 2016 година Стига се до дело, което е прегледано на 31 август 2016 година в Районния съд в Царево. Жоро Дебелия отново подписва съглашение с прокуратурата и е наказан на 10 месеца пробация, като два пъти седмично е посещаван от длъжностно лице на адреса си, с цел да се подпише. Освен това в период от една година е заставен да поставя 120 часа общественополезен труд. Колко и какво е полагал, остава неразбираемо до лятото на 2021 година, когато Алф още веднъж изгря на престъпната сцена с целия си жесток искра. Това стана при опит на легален концесионер на плажа Силистар да вкара някакъв ред с паркирането. Алф бе задържан, тъй като прибираше по  5 лв. от колите, без никакво съображение. Оказа се, че го прави най-малко от 7 години и е скатал много пачки от рекета. Същото лято той наряза гумите и натроши стъклата на тези, които отказваха да му заплащат таксата (). Флагман тогава наблюдава тематиката и дори го предложения в редакцията, с цел да го изслушаме. Дали е съден за тези действия на Силистар не знаем.

От Затвора-Бургас през днешния ден загатват, че Алф скоро може да се окаже на лек режим в някое общежитие и упорстват да се обясни за какво и кой му дава привилегиите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР