Бил е едва на 12, когато лекарите поставили диагнозата Неврофиброматоза-тип

...
Бил е едва на 12, когато лекарите поставили диагнозата Неврофиброматоза-тип
Коментари Харесай

Състоянието на младия писател Иво Христов рязко се влоши, има нужда от нашата помощ


Бил е едвам на 12, когато лекарите сложили диагнозата Неврофиброматоза-тип 2. Вече няколко пъти печели борбата със гибелта. Борба, която за 10 години лишава слуха, подвижността и гласа му. Но не и вярата за живот.

" От 10 години животът ни се прекатурна, няма празник, делник, същински смвях, забавление...вглъбяваш се в една точка и тя е детето да оцелее... впрягаш вкимщите си сили и се бориш със зъби и нокти ", споделя майката Милена Димитрова.

От два месеца битката за живота на Ивчо е станала още по-ожесточена, откакто положението му внезапно се влошило .

" Към днешна дата е безусловно имобилен, на легло. Контактен е, малко е сложна връзката, приказваме посредством специфична стратегия, защото загуби слуха преди 3 години! ", изяснява тя.

Лъч вяра дават онкохематолози от Пловдив . Според лекарите туморите могат да бъдат овладени с банкет на лекарство, което не е записано у нас и няма опция.

" То е потвърдено, че работи на пациенти с неврофиброматоза, които имат повърхностни, подкожни тумори.... Идеята ни, започвайки новата терапия с това лекарство, нещата да се стопират! ", изрази вяра майката.

Лечението би трябвало да продължи към година.

" Те са две дози - едната е 10 мг, другата е 25. За целия месец ни трябват 38 хиляди лв.! Ивчо го приема към този момент 10 дни, имаме лекарство до понеделник, 14 в това число... Направихме непълен превод към аптека, тъй като го купуваме от Хърватска, което ще му стигне за 1 месец! Вече започнахме да живеем месец за месец! Дори ден за ден ", добавя тя.

Терапия за Иво остават книгите. За 22 години е написал 11.

" Много е мъчно! Ако някой ви каже, че човек привиква с болката, не е правилно...винаги боли....На моменти е толкоз обезверен, толкоз печален, че сядам там на дребното столче до леглото му и приказвам, приказвам и го увещавам, че има смисъл! ", разкрива Милена.

Ето какво написаха през вчерашния ден неговите близки на фейслук страницата му: 

" ‼️ИВО,СЕ ПРЕДАВА ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ‼️

‼️️ Иво, българският Стивън Кинг, създател на 11 книги, може желае единствено да живее‼️Мили хора протягаме ръка,ако на следващия ден не успеем да заплатим лекарството ще загубим и последната ни надежда‼️Иво,има една единствена фантазия да живее

Бори се,мило момче

Здравейте, другари!

Сърдечно благодаря за поддръжката и стотиците благи известия, които не спирам да получавам от вас. Не мога да скрия, че се опасявам дали ще успеем да съберем нужната сума, защото е много огромна, само че вие ми вдъхвате вяра във всяка една минута. Вярвам, че ще успеем и този път. Трябва да се оправим, тъй като за първи път от доста време виждам лъч светлина в тунела.
Може да дарите с карта,PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut Алианц Банк България " АД е формалният банков сътрудник на Фондация " Павел Андреев ". При подаяние на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.
Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG77BUIN95611000723485

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Иво Ивов Христов

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР