Бил де Блазио Нюйоркчани са призовани да гласуват днес на

...
Бил де Блазио Нюйоркчани са призовани да гласуват днес на
Коментари Харесай

Ню Йорк избира кмет, Вирджиния и Ню Джърси - губернатори


Бил де Блазио

Нюйоркчани са призовани да гласоподават през днешния ден на избори за кмет на метрополията, на които сегашният титуляр на поста Бил де Блазио евентуално ще завоюва втори четиригодишен мандат, съобщи ДПА.

Около 4,3 милиона души имат право на глас. Те могат да избират сред демократа Де Блазио, републиканката Никол Малиотакис и самостоятелния реакционер Ричард " Бо " Дитъл.
Сред кандидатите са и демократите Майк Толкин и Сал Албанезе, победени на първичните избори на своята партия, само че решили да се явят като самостоятелни.

През септември Бил де Блазио, който си бе обезпечил поддръжката на донори и синдикати, завоюва първичните избори на демократите със 75 на 100 от гласовете. Въпреки слабата му известност измежду обществото (повече от половината нюйоркчани споделят, че той се оправя зле или доста зле с работата си) предизборните анкети сочат, че той има огромна преднина пред съперниците си.

Един от огромните триумфи на сегашния кмет на Ню Йорк е въвеждането на гратис едногодишно предучилищно образование за всички 4-годишни деца в града, която стратегия ще се разраства. Той обаче стана обект на рецензии поради неизпълнени обещания от предходната акция, измежду които понижаване на броя на бездомниците в Ню Йорк и увеличение на броя на наличните жилища.

Във вторник предстоят и избори за губернатор в щатите Ню Джърси и Вирджиния.

Предполага се, че във Вирджиния демократът Ралф Нортъм ще победи Ед Гилеспи, републикански лобист и член на администрацията на някогашния президент Джордж У. Буш. В конкуренцията в Ню Джърси се чака демократът Фил Мърфи да надделее над републиканката Ким Гуаданьо, понастоящем вицегубернатор на щата.

Ню Джърси обичайно е доминиран от демократите. Последните два пъти обаче жителите на щата избраха и преизбраха за губернатор републиканеца Крис Кристи. Впоследствие известността на близкия до президента Доналд Тръмп Кристи спадна до рекордно ниски нива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР