Бижутата са сред най-предпочитаните подаръци, които избират мъжете за своите

...
Бижутата са сред най-предпочитаните подаръци, които избират мъжете за своите
Коментари Харесай

Бижутата са сред най-търсените подаръци за Свети Валентин

Бижутата са измежду най-предпочитаните дарове, които избират мъжете за своите половинки по случай идния 14-ти февруари, съобщи кореспондент на " Фокус “ . Седмица преди Деня на влюбените, пазарите и площадите на Казанлък и Стара Загора са цялостни с цветя и балони под формата на сърца.

Цените на балоните варират от 6 до 15 лв. според от размера и това дали са с хелий или не. Розите предходната година се търгуваха на цена от 5 лева за брой, а в този момент са сред 6 и 8 лева Един приблизително огромен букет варира сред 25 и 40 лева, а огромните букети могат да доближат и цена от 100 лв. и повече, според от аранжировката и типа на цветята.

Подавачите на цветя и бижута настояват, че цените съпоставено с предходната година, са много повишени и изясняват това с възходящата инфлация и повишаването на всички артикули и услуги.

Цената на грам злато проба 585 в Казанлък е към 90 лв., а на проба 925 бижутерско сребро – към 4 лв.. Търговците в бижутерийните магазини споделят, че нормално към Свети Валентин и 8-ми март най-търсени са годежните пръстени и колиетата.

Освен по-скъп подарък като парфюм или часовник, с цел да украсят помещението, определено за мотива, доста дами избират по-бюджетни неща, които могат да закупят в всеобщата магазинна мрежа. Например такива под формата на сърца - чинийки, купички, форми за торта или мъфини, възглавнички и плюшени играчки. Те могат да бъдат открити за под 10 лв..

Прави усещане, че хората стават все по-смели през годините и стартират да залагат и на по-нетрадиционни дарове като да вземем за пример скокове с парашут, бънджи, полет с парапланер, делтапланер и панорамен полет. Други, обаче, си остават традиционалисти и залагат на спа почивки, вечеря в първокласен ресторант или просто шоколад с хубаво вино.

Има и такива, които избират да отбележат другия празник на 14 февруари, а точно Трифон Зарезан. Повечето се сплотяват към изказванието, че всеки ден би трябвало да се честват както любовта, по този начин и виното.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР