Бихме се съгласили с всяка поправка, която прецизира закона срещу

...
Бихме се съгласили с всяка поправка, която прецизира закона срещу
Коментари Харесай

Юлиан Ангелов: БСП станаха адвокати на ДПС за закона срещу радилалния ислям

Бихме се съгласили с всяка корекция, която уточни закона против радикалния ислям. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов.

Този закон цели радикалният ислям да бъде вкаран в правила и хора, които отхвърлят светския темперамент на българската страна и приканват за неща, които не са съвместими с ХХI век, да получат своето наказване, уточни Ангелов.

Учуди ни фактът, че Българска социалистическа партия се опълчиха на този законопроект, защото го бяха подкрепили на първо четене в предходния парламент. В случая те се явиха като юристи на Движение за права и свободи, акцентира депутатът от Патриотичния фронт.

Това, което гласоподаваха депутатите е силовата предварителна защита. За мен доста по-голям е Законът за вероизповеданията, така наречен мека предварителна защита, съобщи арабистът проф. Владимир Чуков. Трябва да се сътвори едно звено, което да приготвя българския ислямски клир. Трябва да има една мрежа от ограничения, доста преди да се стигне до силовата превенци, разяснява проф. Чуков.

Подготвили сме Закон за вероизповеданията и считаме, че той е доста добър. За съжалние обаче срещаме мощен отпор от всички религиозни общности в България. До момента те не проумяват това, което предлагаме за отпор на радикалния ислям. Ще продължим диалозите, няма да се откажем от концепцията да внесем този законопроект, посочи Юлиан Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР