Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, но както видяхме, това

...
Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, но както видяхме, това
Коментари Харесай

ПП-ДБ биха преговаряли с ГЕРБ и след изборите

Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, само че както видяхме, това не постоянно води до притискане на ръце. Надали ще има добре структурирано болшинство в 50-ия парламент.

Това разяснява заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от ПП-ДБ Никола Минчев за Нова телевизия.

Партньорството с пък Българска социалистическа партия е много по-сложно от преди две години, разяснява той. По думите му войната в Украйна извадила на напред във времето значими разлики.

Минчев не изключи опцията ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да се коалират при належащо болшинство.

А другояче конституционна рецесия по-скоро не чука на вратата, смята Минчев. Според него описът на хора за длъжностен министър председател не е толкоз дребен. Не мисля, че има действителна догадка 10 души да откажат да поемат тази отговорност, уточни още той.

" Пораждат се подозрения у мен за  Елена Чернева. Но повода може да е напълно справедлива ", разяснява Минчев оставката на едно от вероятните лица за предстоящ длъжностен министър председател.

Дали ще бъде проблем за ПП-ДБ ръководителят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ-СДС Росен Желязков да стане длъжностен министър председател, Минчев беше сбит, като по-скоро избра да не застава против последните промени в Конституцията.

" Който и да стане министър председател, той би трябвало да извършва функционалностите си по Конституция ", бе сбитият коментар на Минчев.
 ГЕРБ отхвърля опцията Росен Желязков да е длъжностен министър председател
ГЕРБ отхвърля опцията Росен Желязков да е длъжностен министър председател

Деница Сачева чака президентът самичък да реши кого да избере по " домовата книга "

Припомняме, че един от вероятните разновидности по по този начин наречената " домова книга " от президента Румен Радев за назначението на длъжностен министър председател вследствие на измененията в Конституция са: ръководителят на Народното събрание, шефът на Българска народна банка или някои от заместниците му, шефовете в Сметната палата, както и омбудсманът и някои от неговите заместници.

Никола Минчев разяснява и  краткотрайната парламентарна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Тя ще продължи работа, увери депутатът от ПП-ДБ.

" Вече разпитахме съответно висшето управление на СГП и САП. Предстои чуването на основния прокурор, а за какво не и някогашните основни прокурори. Покани към тях не са изпращани още ", уточни Минчев.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи оповестиха комисията
ГЕРБ и Движение за права и свободи оповестиха комисията " Нотариуса " за предизборно тричане и цирк

Движение за права и свободи ще отстранява Никола Минчев като ръководител на комисията " Нотариуса "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР