Бихме могли да сме доволни от това, което вчера се

...
Бихме могли да сме доволни от това, което вчера се
Коментари Харесай

Екимджиев за оставката на Гешев: Този продънен и компрометиран ВСС прикрива престъпленията

Бихме могли да сме удовлетворени от това, което през вчерашния ден се случи. Безспорно това бе един прекрасен ден за правовата страна в България. Затвори се една срамна страница на българската юриструденция, каквато бяха преднамерено основаните, в прорез с правилата на правовата страна, профилирани съдилища. Тяхното фактическо състояние бе да бъдат подчинени на властта. И по-конкретно на тази триада - Цацаров, Борисов, Доган. След това на мястото на Цацаров пристигна Гешев. Така, че иска ми се да имам вяра, че тази позорна страница към този момент е история и че тя ще сътвори една добра институционална памет и просвета, с цел да не се прави в никакъв случай сходен опит, който някак си ни приближи към тоталитаризма и към азиатщината. Към тези страни като Русия, Беларус, Централноазиатските страни, за сметка на евроатлантическата ни ценностна и юридическа ориентировка. Това сподели юристът Михаил Екимджиев за ФрогНюз.

" Нищо няма да се случи. Бях впечатлен от признанието на министър Надежда Йорданова преди известно време. Тя също сподели, че не чака нещо да се случи във връзка на нейните претенции. Но признанието й продължи в този дух - че за нея е значимо да има спор и обществеността да разбере по какъв начин този пробит и злепоставен Висш съдебен съвет прикрива закононарушенията и безобразията на основния прокурор ", сподели Екимджиев.

" Тази военизирана, мафиотска конструкция, наречена прокуратура, сега се въплъщава и действително се ръководи от един престъпник. Казвам го в прав текст - Гешев е нарушител. Защото има куп данни, в това число съзнателната корист с презумпцията за невиновност, което е умишлено нарушаване на Конституцията. От наказателноправна позиция това е корист с власт. Парекселанс закононарушение по работа по член 282 от Наказателен кодекс. Така, че когато един нарушител оглавява и въплъщава институцията, която би трябвало да ни брани от престъпността, явно че това е логичен, политически и етичен абсурд и парадокс. И явно, че би трябвало да има социална непоносимост и предпочитание за връщане към нормалността и здравия разсъдък. Затова колкото и да звучи авангардно за момента, аз бих апелирал и за професионален напън, в това число със стачки на юристи и на съдии. Необходимо е да се ускори публичния напън. С риск да бъда упрекнат в заговорничество и държавен прелом, ще кажа, че би трябвало да се приключи тази непоносима за една правова страна обстановка - престъпник да ръководи институцията, която би трябвало да ни пази от бандитите ", сподели още юристът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР