Бихме желали да подчертаем, че до момента всички направени инвестиции

...
Коментари Харесай

Изследователи опровергаха Борисов: Не сме получили нито лев за създаване на лекарство срещу COVID-19 />Реклама / Ads
Бихме желали да подчертаем, че досега всички направени вложения са от нас, в качеството ни на частни лица и създатели на компанията. От страната не сме получили и 1 /ЕДИН/ лев.
Това се споделя в отворено писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов и изпратено до медиите от изпълнителения шеф на " Микар21 " Димитър Димитров. Припоняме, че компанията сътвори молекули, която да помогне в борбата с времето при основаването на ваксина и лекарство против COVID-19. Фирмата е една от 198-те компании в света, които се занимават с откриване на нови лекарствени молекули дружно с големи международни корпорации.

Реакцията е предизвикана от следните думи на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден: “...Дали сме предходната година най-малко 80 млн. по памет, плюс минус, само че не са по-малко.Сега внезапно в случай че имат молекула, но дай ми още 4 милиона, ами не е почтено! Но дано да потвърдят, че е тази молекула, а стига единствено за опити. Ние до момента даваме на година по 60, 50, 80 все за експерименти…. “

Ето какво се споделя в част от писмото:

Относно: Право на отговор по отношение на изказване на Министър-председателя на Република България по време на извършена конференция от дата 23.4.2020 година

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми господин Министър-председател,

На извършената конференция в Министерски Съвет на 23.4.2020 година вечерта, излъчена и отразена от всички медии в страната, на въпрос на публицист за българската компания, която се занимава с създаване на дребни първи в класа си лекарствени молекули, Вие направихте няколко неправилни внушения, които се надяваме да разясним, с цел да възпрепятстваме основаването на следващата подправена вест.

Компанията ни се споделя Мицар Иновейшън ООД, позната като Микар21, като през последния месец имаше огромно медийно и публично отразяване за нейната активност и иновация.

Напомняме Ви, че на публична конференция от дата 10.3.2020 година Костадин Петков, пред медиите, Ви описа за компанията, като тогава се остави усещане, че създаването ще бъде подкрепена, с цел да се осъществя.Това по този начин и не се е осъществило до днешна дата и не сме получили никакво финансиране от страната.

[…]

Считаме, че коментарът Ви основава подстрекателство, че компанията ни е част от кръга от компании, организации, институти и така нататък, облагодетелствани от многомилионна държавна помощ за " опити ", от които няма резултат. Пак подчертаваме, досега всички направени вложения са наши лични средства.

Не отхвърляме и вероятността доста от разработките, в които страната влага, да са " опити ". Всъщност, в науката, а и освен, опитите съвсем постоянно са пътят към постигането на един работещ артикул. Разработката на медикаменти също включва стадии, основани на опити – те са неизменима фаза от реализирането на всеки лекарствен артикул.

Но не всеки опит е безполезен. Нашите сигурно не са – ние сме вложили години интензивен интелектуален труд и милиони персонални вложения.

Моля, приемете това отворено писмо като зов да не стопираме дребното новаторски компании, които имат късмет да бъдат вписани в учебниците по история. Молим и за Вашето по-голямо схващане към нас и научната работа, в която сме вложили цялото си време и сила и в случай че прецените Вашата поддръжка! Като българи за нас е значимо да бъдем подкрепени от обществото ни и от страната ни, от време на време даже и единствено с богатства дума! "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР