Биха отбой! Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил

...
Биха отбой! Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил
Коментари Харесай

Василев за Истанбулската конвенция: Проблемът е в текста, не в превода

Биха отбой! Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил прецизен. Затова Съветът на Европа решил да прави нов превод на Истанбулската спогодба!

А-й-й, какъв брой се размириса единствено от това известие. Та в случай че министър-председателят е чел текста на български, значи са го били подвели; в случай че каже, че го е чел на британски или френски, значи лъже; в случай че не го е чел, значи мандатът, въз основа на който Захариева е подписвала конвенцията, е фалшив; в случай че пък е подписала без мандат, значи би трябвало да я изгонят. Значи и гласовете " за " в Министерския съвет са невалидни, защото документът, който са дали своят вот, е с погрешно наличие.

И да изгонят Захариева, огромна работа. Проблемът е в текста, не в министърката или в превода. Преводът няма правна стойност, такава има единствено оригиналът. Както и да го превеждат, третият пол остава. Той е в дъното на конвенцията, нейният смисъл. Насилието над дамите е благовидната форма, с която се прикрива гнусното в наличието.

Както и да го превеждат, остават извращенията, които приготвят над детската душeвност. Остава задължението да изкореняваме нашите обичаи и традиции, които третополовите не харесват. Остава подмяната на нашите полезности. Остава принудата да одобряваме и храним всеки афроазиатец, който твърди, че е мекушав и заради това се притеснява да не бъде преследван в своята страна.

Размирисалата се спогодба стартира да вони, когато си представим, че нашите управници може и различен път да са подписвали нещо, без да знаят какво. Бутнали им листа, погалили ги по главата, нашите подписали и споделили тенкю.

Кой знае какъв брой пъти Министерският съвет е вземал съдбоносни решения ей-така, без да четат, на доверие, за потупване по рамото или за някой скритом бутнат милион.

Май се насадиха на патешки яйца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР