Бих помолила премиерът да ми се извини лично за снизходителното

...
Бих помолила премиерът да ми се извини лично за снизходителното
Коментари Харесай

Майката, разплакала Борисов: Той досега не видя ли, да ми се извини!

Бих помолила министър председателят да ми се извини персонално за снизходителното отношение. Това съобщи яростно Красимира Обретенова – майка на дете с увреждания, която през годините неведнъж беше обект на медийни материали, защото казусът с нейната щерка е извънредно индикативен за държавното отношение към хората с уврежданията.
Припомняме, че на вчерашното съвещание на Министерския съвет, Борисов сподели следното: " Кой е този анормален админ, който може да кара тези хора непрестанно да вървят напред-назад. Ако това е истина – този човек не просто да се уволни, а всичко там да почистим. Гледах го. Ревах, до момента в който ги гледах. Лично министърът да се занимае със случая! Малко човещина няма ли, бе, какви са тези хора, държавни заплати вземат ".
" Тази майка се ветрее 15 години по медиите – Искам да му напомня, че Ани Цолова провежда среща с Бойко Борисов, с нейно подпомагане направихме едни групи да се усъвършенства системата и тя все се усъвършенства ", добави Красимира Обретенова. А родители на деца с увреждания, които през вчерашния ден не бяха позволени в Народното събрание, споделиха на Борисов, че " " .
Припомняме, че дъщерята на Обретенова – Пасионария, след прекаран менингит като бебе, получава непоправими увреждания, с които ще би трябвало да живее до края на живота си. А през днешния ден, 19 април, Красимира и щерка ѝ отпътуваха за Холандия, с цел да има късмет Пасионария за естествен живот. Красимира непосредствено съобщи, че изоставя българската страна, тъй като тя също я е изоставила.
Същевременно, пред Нова телевизия зам.-социалният министър Росица Димитрова съобщи, че на госпожа Обретенова и щерка ѝ Пасионария били предоставени всички нужни средства, само че нямаше коментар за какво Обретенова би трябвало непрекъснато да потвърждава, че щерка ѝ не вижда и да бъдат разкарвани по комисии. Стана ясно и, че Пасионария получава 930 лв. месечно помощ от страната. Държавата пък разписала параметри за специфичните колички, от които се нуждаят деца като Пасионария, само че самата тя, по думите на майка ѝ, е получила сколиоза.
Родители на деца с увреждания обаче обявиха, че единствено 5000 от 25 000 деца с увреждания в действителност вземат 930 лв. месечно – другите са с по-малка помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР