Бих определила, тъй като част от събитията, които се случиха

...
Бих определила, тъй като част от събитията, които се случиха
Коментари Харесай

Социологът Евелина Славкова: Гешев скъса пъпната връв и започна да води собствена политика

Бих определила, защото част от събитията, които се случиха през предходната седмица, по-скоро са в подтекста на неща, които по един или различен метод се развиват като обстановка, сигурно изявлението на Мария Габриел, с което изиска оставката на, като най-значимо. Със сигурност бих определила, че това е новината, тъй като в границите на повече от 2 години, да не кажа от самото встъпване в служба на, тематиката към неговата кандидатура, към ставането му като основен прокурор, не беше най-одобряваното нещо, тъй че няма по какъв начин това да не е най-голямата вест. Това каза социологът Евелина Славкова в ефира на Дарик радио, запитана за най-значимата новината на предходната седмица.
Всичко по тематиката: Опитът за нападение против основния прокурор Иван Гешев 108
“Според мен новината към това, за което приказва Ева, в действителност е във обстоятелството, че ГЕРБ иззе самодейността на процеса в този миг. За мен новината е, че към този момент виждаме някак си превръщане на обстановката и сякаш към този момент стартира да витае чувството, че кабинет е вероятен. Наблюдаваме през последните седмици много безропотен Бойко Борисов. Човек, който беше подготвен да даде всичко и да направи всичко, с цел да може да реализира единствената сякаш смислена опция за правене на ръководство в този парламент и това беше коалиция сред първите две политически обединения на база на някаква, по този начин беше изговорено най-малко, ценностна основа ", сподели от своя страна политологът Христо Панчугов.

" На мен не ми изглеждаше евентуално Борисов да поеме имиджовата вреда, на това да прави кабинет по едно и също време с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, това от предходната седмица очевидно се е трансформирало като настройка. По-големият проблем е, че то се промени през една тематика, която постоянно е била тежко разпознавана от последователите, гласоподавателите и от самите водачи на втората политическа групировка - характерно Демократична България, които направиха пленник своята политическа тактика на оставката на Гешев. Това, че имаме искане на оставката на не значи, че тя ще бъде поиската или получена ”, добави Панчугов.

“Неслучайно тази тематика беше определена от Мария Габриел. Неслучайно сега се реалокират и пластовете в правосъдната система. Очевидно има пренагласяне на тежестите на въздействие в българската политика сега. Всичко, което се следи, е обществената страна на този въпрос. Големият въпрос е ние като общество да търсим отговори на дълбоките тематики към това, което се случва сега ”, добави политологът и изясни, че един от тези въпроси е по какъв начин тъкмо ще се случи правосъдната промяна, а не толкоз кой тъкмо е основният прокурор. 

“Започва доста да тежи и сигурно може дори да цитираме, не безусловно, думите на Сарафов - “да излезе малко от политиката и да се върне в активността на основен прокурор ” - сигурно се усеща по един или различен метод политиката, която се пробва да води. Със сигурност съм съгласна с това, че ГЕРБ се качиха на тази вълна, която се опита да ги опустоши. Така че те вършат с един “куршум два заека ”. Опитват се сега да създадат по-труден отхвърли на ПП-ДБ да влязат в коалиция или да поддържат кабинет с първия мандат. Все отново това е една от главните тематики, които те слагат - несъмнено, не наподобява красиво, тъй като бързо се случиха тези неща, които в последна сметка в границите на 2 години непрестанно се разясняват ”, съобщи Славкова и изясни по отношение на Движение за права и свободи, че с обществената информация, с която се разполага, е мъчно да се даде безапелационен отговор за техните претекстове, само че може да се стъпи върху съмнение за възможна сделка за общ кабинет с ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

“Със сигурност Борисов иззе самодейност, изключително от Демократична България във връзка с тематиката с. Със сигурност това прави още по-труден техният отвод. Жестът, какъвто бих определила кандидатурата на Мария Габриел, по отношение на ПП-ДБ - тя някак си доста повече отива да стои от другата страна на масата. Много повече приляга на ПП-ДБ като профил на политик ”, добави Славкова и съобщи, че това е доста комплицирана политическа игра, която носи огромна неустановеност.

Според Славкова е скъсал пъпната шнур и е почнал да води лична политика. “Това с отдръпването на доверието на хората, които са спомогнали неговото избиране (ГЕРБ и ДПС), не мисля, че той ще се съобрази по някакъв метод. Ние към този момент го видяхме. Не знаем в хода на идващите месеци по какъв начин ще се развият нещата и дали няма да има доста директни офанзиви от страна прокуратурата против политическите партии ”, изясни тя.

Христо Панчугов добави, че шансът да не разберем какво тъкмо се случва е доста огромен. “Ние като общество би трябвало да имаме доста сериозен интерес към това да продължим да разплитаме тази тематика на всички вероятни равнища ”, съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР