Бих настоявал пред следващия министър да се промени наредбата, регулираща

...
Бих настоявал пред следващия министър да се промени наредбата, регулираща
Коментари Харесай

Хинков: Бих настоявал да се промени наредбата, регулираща условията и реда за осигуряване на безплатна храна

Бих упорствал пред идващия министър да се промени наредбата, регулираща изискванията и реда за обезпечаване на безвъзмездна храна. Това сподели министърът на опазването на здравето в оставка проф. Христо Хинков по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос, обвързван с ваучерите за храна на работещите в болница „ Пирогов “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Наредбата за установяване на изискванията и реда за обезпечаване на безвъзмездна храна и/или добавки към нея не е обновена от години, сподели още проф. Хинков. По думите му заложеният въпрос за ваучерите за храна в „ Пирогов “ е в сходство „ със сагата “ му във връзка с управлението на болничното заведение. Проф. Хинков напомни за одитния отчет и резултатите от него, поради които се е позовал, когато е изискал промяната на шефа на „ Пирогов “. На фона на тези нарушавания тези минимални стойности на ваучерите наподобяват по-маловажни, само че те не са маловажни във връзка с работещите, счита той.

Напълно съм склонен, че наредбата би трябвало да се промени, само че това няма да промени решението на управлението на съответната болница по какъв начин да се компенсират работещите в тези условия, добави министърът в оставка.

Минималните прагове за цената на ваучерите за храна проф. Хинков дефинира като „ смешни “ и добави, че евентуално нормативната смяна не би решила казуса, защото всеки началник би могъл да „ остане на минималните прагове и няма да отговори на потребностите на работещите в болничното заведение “.

Това е в унисон с това, което се пробвах до този миг да направя по връзки на „ Пирогов “, само че до момента този въпрос не е решен на управническо равнище и чакам помощ от народните представители, сподели още проф. Хинков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР