Бих настоял Асен Василев да е пожизнен министър, за да

...
Бих настоял Асен Василев да е пожизнен министър, за да
Коментари Харесай

Борисов: От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим

„ Бих настоял Асен Василев да е доживотен министър, с цел да си оправи бакиите “, уточни водачът на ГЕРБ
„ Имаме съществени запаси по програмата на ПП-ДБ, цели браншове генерират доста дефицити. Фискалният запас няма такава конструкция, за каквато приказват. Проявихме отговорност! С това държание с опита да ни подкупват с комисии те взривяват единствената добра за страната обстановка за отиване на локални избори. От през днешния ден ГЕРБ-СДС стартира договаряния с другите партии, коалиция няма да вършим. В такова Народно заседание ние не можем да изберем и комисиите, няма ясно болшинство “, подобен коментар направи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание във връзка проектокабинета на ПП-ДБ и техните поръчки.

„ Случи се нещо доста позитивно, две антагонистични партии работят по управническа стратегия, тяхната стратегия е мощно преоразмерена, заложен е доста недостиг. Победихме ги и с машини, и с хартия. Тях не ги смущава да беседват с партии магнити. Ползват двоен критерий. Няма такава конструкция във фиска, за който приказват “, добави той.

„ Те не престават да си играят на държавно управление на малцинството с 64 депутати. Нечувано е с 69 депутати да правиш държавно управление, с 64 е още по-нечувано. С опита да ни подкупват, да сложат два милиарда за общините в комисия те взривяват обстановката и отиваме на избори “, безапелационен е Борисов.

Той въпреки всичко посочи, че договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са завършили, тъй като „ имаме общи неща свързани с правната промяна, енергетиката, защитата и външната политика “.

„ От през днешния ден започваме договаряния с другите партии, ще използван тяхната подла хватка - държавно управление на малцинство единствено от ГЕРБ-СДС. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е болшинството. Всички виждат злокобното положение на страната - продънения финансов запас, продънените финанси, големия дълг, който би трябвало да се тегли “, акцентира водачът на ГЕРБ.

По думите му без постоянно държавно управление страната още юни месец ще изпадне в колапс. Борисов не изключи избори през юли.

„ Слушах наглостта на Лорер, ГЕРБ толкоз се е втвърдила, че Делян Добрев е подготвен да ме измести незабавно, ако подложа през днешния ден конгрес за гласоподаване “, разяснява той.

„ В компютъра си имам най-малко четири състава на кабинет. Чухме ги ясно. Ние имаме гласоподаватели, имаме симпатизанти, имаме стратегия, ние сме победили и внезапно някакво безсрамно самочувствие просто няма да поносим. В тази обстановка отговорността на всички партии, в това число и „ Възраждане “, е да се направи един кабинет от персони, тъй като при тази обстановка бюджет няма да бъде признат “, каза още Борисов.

„ Ще предложим кабинет на персони, в случай че другите партии упорстват за това “, уточни той. „ Четвърти път няма да поема отговорността да върша кабинет с 69 депутати. Кабинет с персони може да има небосвод най-вече 6 месеца “, посочи Борисов.

„ Никога главата на Гешев не е била на дневен ред, той не е доживотен основен прокурор. Тази позиция би трябвало да има надзор “, безапелационен е Борисов.

Вчера той съобщи, че в случай че Асен Василев е финансов министър, той ще е министър председателят в сянка.

„ Бих настоял Асен Василев да е доживотен министър, с цел да си оправи бакиите “, уточни Борисов.

„ Финансовият министър ще внесе бюджета, той би трябвало да реже, ще го подкрепим Василев, другояче би трябвало да го изперем. Защо ще теглим 13 милиарда дълг, в случай че страната не колабира и е фрашкано с пари, от кое място ще ни предложат тези 2 милиарда за общините и комисията, която ни оферират като рушвет “, попита Борисов. 12 бюджета съм правил в живота си и отново ще направя, по тази причина ще накарам сътрудниците от Политическа партия дружно да поемем отговорност. Няма да разреша да ми се нахвърлят единствено на мен “, увери водачът на ГЕРБ.

„ Имаме кандидатура за кмет на София, само че още е рано да я оповестим “, разгласи Борисов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР