Бих казала, че българите все пак са русофилски народ. Не

...
Бих казала, че българите все пак са русофилски народ. Не
Коментари Харесай

Митрофанова: Българите все пак са русофилски народ

Бих споделила, че българите въпреки всичко са русофилски народ. Не одобрявам думата " русофили ", само че все пак българите са хора, които имат доста положително и грижливо отношение към Руската Федерация. " Това съобщи посланикът на Русия Елеонора Митрофанова в изявление за ТАСС, публикувано от посолството.

Думите ѝ са отговор на въпрос на кореспондента Игор Ленкин за нейната " не дипломатическа, а персонална оценка " на " проруски акции, акции против въведените антируски наказания, които пречат на развиването "

" Не е изненадващо, че имаше митинги за унищожаване на глобите, против закриването на съветските телевизионни канали. Оксиморонът, който се изрече в Европейския съюз - че възбраната на съветските медии е битка за свободата на слово - всеки естествен човек схваща, че това е следващата нелепост. Затова тук се организира много огромна проява ", добавя Митрофанова.

Но в двустранните връзки тя не чака " никаква смяна " и повтаря за следващ път известната теза на Москва за разминаване в Европа сред това, което претендирали хората и политическия хайлайф, който правел " каквото му се каже извън ".

" Ако приказваме за политически връзки и идващите избори, то не чакаме нищо забавно и нищо кардинално ново от тези избори. Не мисля, че сега връзките ще се трансформират фрапантно. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета ", споделя още дипломатическият представител на Руската федерация в София.

 Митрофанова: Българите въпреки всичко са русофилски народ
© Посолство на Русия

Митрофанова прави оценка днешните връзки сред Русия и България като " нещата не вървят по този начин, както ни се желае ".

Разговорът е воден пред Паметника на спечелилите в Докторската градина в София, който тя назовава " незабравим знак на нашия прелестен посланик граф Н. П. Игнатиев, който е именуван " графът на всички българи ". И отново акцентира, че " бил бранител на българския народ и бранител на православието в Османската империя и по тази причина е бил доста прочут измежду народа. Това не е бил посланик, който поддържа връзка единствено с елитите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР