Бих казал, че първият и вторият сет бяха много, много

...
Бих казал, че първият и вторият сет бяха много, много
Коментари Харесай

Получих спазми в цялото тяло: Алкарас обясни срива си срещу Джокович

Бих споделил, че първият и вторият сет бяха доста, доста интензивни и започнах да получавам конвулсии в ръката си. В началото на третия сет започнах да получавам конвулсии във всяка част на тялото си, освен в краката ".

По този метод Карлос Алкарас изясни проблемите си в в " Ролан Гарос ". Испанецът стартира да получава схващания в крайниците в третия сет, откакто беше спечелил втория, с цел да изравни резултата.

Световният №1 загуби в четири сета, до момента в който Джокович стигна до седмия си край в Париж, като ще има опция да завоюва 23-та рекордна купа в Големия шлем.

" Честно казано, отчаян съм, тъй като в подобен мач, в който пристигам с отлично въодушевление, усещам се чудесно физически, получавам конвулсии ", разяснява Алкарас и даде отговор какво е довело до физическите му проблеми.

" Напрежението. Напрежението от мача. Започнах мача доста нервно. Напрежението на първия сет, на втория сет, бяха в действителност напрегнати два сета ".

Той обаче съобщи, че не му е предходна мисълта за отричане. " Аз съм на полуфинал на шампионат от Големия шлем. Ако се бях отдръпнал от това, можеше да ми бъде в действителност тежко. Мислейки за четвъртия сет, си помислих, че евентуално имам 1% късмет да се върна. Беше в действителност мъчно ".

Испанецът обаче изрази вяра за бъдещето и разгласи, че ще употребява случката като значим урок.

Джокович същи разяснява тематиката и сподели, че схваща Алкарас. Според 36-годишния сърбин спазмите може да се дължат и на обстоятелството, че испанецът този път беше в ролята на любимец.

" Мога да схвана страстите и събитията, които ти въздействат душевен и прочувствено. Да бъдеш в един от най-големите шампионати в света, може би за първи път в кариерата си, от него се очакваше да завоюва ", сподели Джокович.

Втори път за Рууд

Във финала в неделя Джокович ще срещне Каспер Рууд, който обеди с 6:3, 6:4, 6:0 в другия полуфинал. Норвежецът стигна до мача за трофея за втора поредна година. През 2022 година той загуби от Рафаел Надал.

Самият Рууд дефинира идния край като " най-трудното предизвикателство " в кариерата си.

" Въпросът е просто да не мисля, че би трябвало да печеля този мач и, че нуждая се от победа. Това е думата, която се пробвам да заобикалям ", сподели пред кореспонденти Рууд, който в никакъв случай не е побеждавал Джокович в четири срещи.

 Получих конвулсии в цялото тяло: Алкарас изясни срутва си против Джокович
© Reuters

" Очевидно при започване на шампионата мислиш просто за идващия мач, да стигнеш до идващия кръг. Но в този момент съм на край, бяха страхотни две седмици, без значение какво ще се случи в неделя, и аз, несъмнено, ще дам всичко от себе си. Понякога обаче играеш най-хубавия си тенис, когато не мислиш прекомерно доста. Просто преминаваш в автоматизиран режим ".

Рууд имаше своите проблеми през сезона, само че наподобява безапелационен в Париж. Той ще играе трети край в последните пет шампионата от Шлема. Освен загубата от Надал в " Ролан Гарос " преди година, Рууд отстъпи и против.

" Победата над Зверев и преди този момент четвъртфиналът бяха едни от най-хубавите ми мачове през тази година, тъй че това е добър тласък. Ще видя дали мога да се опитам да употребявам миналогодишното проваляне на финала като мотивация и да се опитам да играя добре в неделя ", добави Рууд.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР