Бих искала да обявя публично, че тази седмица ще заведа

...
Бих искала да обявя публично, че тази седмица ще заведа
Коментари Харесай

Международен анализатор завежда дело срещу шефа на ДАНС

Бих желала да разглася обществено, че тази седмица ще заведа дело в Апелативния съд против шефа на ДАНС, Димитър Георгиев, за отхвърли му на 19 март тази година да ми бъде предоставена информация по проблема ми в ДАНС. Димитър Георгиев отхвърли достъп до информация с аргумента, че информацията е строго засекретена по отношение на национална сигурност. Това написа в писмо до медиите интернационалният анализатор Ивета Чернева.
Вижте още какво написа в позицията Чернева:

" Как може анализаторската и медийната ми активност като критик на американската външна политика да бъде опасност за националната сигурност на България? Как може някой като мен да заплашва националната сигурност и за какво казусът е строго засекретен? Българите би трябвало да схванат и каква е ролята на премиера Бойко Борисов в този интернационален случай.

Публично мога да заявя, че нямам престъпно досие, не съм била задържана, съдена или осъждана. Не членувам в престъпни или подозрителни групи или организации. Нито имам бизнес в България или в чужбина, нито получавам благосъстоятелност. Не съм пътувала отвън България към този момент две години, не съм посещавала непознати страни. Каква може да бъде повода въпросът ми в ДАНС да бъде строго засекретен въз основа национална сигурност? Как и кого може да застрашавам, с цел да ме проверява ДАНС?

Всички желаеме младите, сполучливи българи да се завръщат от чужбина, а не да бъдат разследвани и сплашвани. С дейностите си, ДАНС няма да съумеят да ме накарат да си потегли от България. Ако някой ще си върви, Бойко Борисов, Гешев и шефът на ДАНС да си вървят. Аз на никое място няма да вървя.

Шефът на ДАНС, Димитър Георгиев, има да дава пояснения на българското общество. Трябва да стане ясно на американските служби и на Блинкен-ефенди, че не могат да си поръчат или посочат който си желаят в България и да чакат ДАНС да им го сервира.

Като българи, ние сме свободни европейци. Сега ще докарам и европейските институции, и европейските жители, с цел да видят какви ги правят ДАНС и Димитър Георгиев в България.

С почитание,

Ивета Чернева,

Автор и интернационален анализатор "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР