Бих искал цялата медийна среда да бъде изградена по такъв

...
Бих искал цялата медийна среда да бъде изградена по такъв
Коментари Харесай

В медиите липсват достатъчно хора с гражданска позиция

Бих желал цялата медийна среда да бъде построена по подобен метод, че хората да могат да образуват мнението си посредством нея, а не да се дистанцират от нея. Това разяснява в Русе медийният специалист доцент Иво Драганов, представен от Българска телеграфна агенция.

"Бих желал повече хора да се опасяват от публицистите. Проблемите в медиите са доста. Преди всичко това е неналичието на задоволително хора, които да демонстрират гражданска позиция, да имат високо равнище на персонално професионално достолепие, да имат боязън от персонално компрометиране ", сподели специалистът.

Според него публицистите би трябвало да работят в среда, в която да не си постановат автоцензура.

Яна Пеловска от Центъра за развиване на медиите изясни, че първият проблем, който би трябвало да бъде решен, е обвързван с етичната публицистика.
Тя уточни и други значими тематики - по какъв начин се борим с подправените вести, с езика на омразата, по какъв начин съблюдаваме медийна екология, по какъв начин потребителите с дребните технологии в джоба си са се трансформирали в медии сами по себе си.

"Вече се приказва за пета власт, която се състои от всички хора - информацията, която излиза от хората, от медиите, от бизнеса, от институциите, всички са на една обща хоризонтална осведомителна права. Това трансформира радикално информационната и осведомителната среда освен в България, само че и в Европа ", сподели Пеловска.

В крайдунавския град доцент Иво Драганов и Яна Пеловска вземат участие в седемнайсетото издание на медийния фестивал "Българската Европа ". Той се провежда от съдружие "Европейски пространства ", с поддръжката на Представителството на Европейската комисия в България, а главен сътрудник е Русенският университет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР