Бих искал да се обърна към Вас във връзка със

...
Бих искал да се обърна към Вас във връзка със
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Кирил Петков лъже за 2,5 млрд. лева за незаконни строежи

Бих желал да се обърна към Вас във връзка със сензационната неистина, която министър-председателят пусна в медиите. Очевидно е, че Кирил Петков и „ Продължаваме лъжата “ следват препоръките на Гьобелс, а точно, че една неистина, повторена 100 пъти, ще стане истина. Това съобщи министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов. Така отговори Караджов задочно на Петков по отношение на оповестените от премиера над 2,5 милиарда лв., спрени за противозаконни градежи.

"За тяхно страдание, историята демонстрира, че лъжата постоянно си остава неистина. Колкото пъти обаче и да я повториш, имаш документи, с които да я опровергаеш ", уточни той.

"Научих от медиите, че Междуведомствената група, която е основана с моето име и на министъра на финансите заповед, и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонтите на пътища по остарели контракти, излезе със абсурден отчет, че имало контракти за противозаконни градежи за 2,5 милиарда лв., които аз и Министерство на регионалното развитие сме упорствали да се платят незабавно, а добричките бели ангели "Продължаваме лъжата " и Кирил Петков са ни били спрени ", разяснява министърът в оставка.

"Докладът е качен от един час на страницата на Министерство на регионалното развитие, в него няма подписи, към момента е план. Разбирайки за тази конференция, министър председателят и финансовият министър под паника изпратиха СМС-и на членовете на групата да вървят да го подписват в този момент сред два и половина и три ", уточни той, разяснявайки, че са се усетили какъв пропуск са създали.

"Договорите за 2,4 милиарда лв., не са законни градежи по смисъла а Закона за устройството на територията, не е вест - аз съм го съобщавал неведнъж тук в министерството пред медиите и в пленарна зала. Точно по тази причина настоявах Народното събрание да се произнесе по тях, тъй като непродължаването на тези обекти, без значение че са почнали без позволение за градеж, създаваше оня риск за републиканската пътна мрежа, претекстовете за който са вписани към решението на Народното събрание ", посочи Караджов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР