Бих искал да поздравя всички, които работиха толкова много по

...
Бих искал да поздравя всички, които работиха толкова много по
Коментари Харесай

Петков: Върху главния прокурор вече ще има контрол от съдия

Бих желал да поздравя всички, които работиха толкоз доста по Плана за възобновяване и резистентност – Министерство на финансите, Министерство на енергетиката, промишлеността, районните развития и изключително правораздаването. Абсолютно всички министерства, които работиха денонощно, поради които финалната версия на Плана е подготвена. Това разгласи министър-председателят преди началото на днешното държавно съвещание.

,,Първото нещо в Плана е, че се подсигурява енергийната сигурност на България, резервираме цялостния капациетт на Маришкия басейн, в рамките сме на Зеления преход. Използвахме новаторски решения, в това число акумулатори и ВЕИ-та, геотермали, употребявайки естественото благосъстояние на България``, добави Петков.

Премиерът регистрира и върховенството на закона, който дефинира като огромен приоритет.

Вече имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор, а това ще става посредством арбитър, който краткотрайно ще поеме ролята на проверяващ прокурор и по-късно ще бъде върнат още веднъж като арбитър, тъй че да няма спор на ползи, изясни министър-председателят.

уточни, че предстоят и редица промени в областта на публичните поръчки и жп превоза.

,,Увеличаваме общия размер на средствата за бизнеса, като слагаме специфичен акцент върху новаторските компания и стартъпите``, разясни още министър председателят.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР