Бих гласувал за свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Вярвам

...
Бих гласувал за свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Вярвам
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Не вярвам, че Гешев е получил катарзис и истински иска да се бори с корупцията

„ Бих дал своя вот „ за ” свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Вярвам в българския съд и считам, че всеки един жител, без значение дали е народен представител или някогашен министър председател, има право да се отбрани и да аргументира своята непорочност. Тук би трябвало да се каже, че Борисов три мандата не е разполагал с имунитет. Ако Прокуратурата работеше, в случай че е имало индикации за закононарушение, тя от дълго време е щяла да работи. Не имам вяра, че Гешев е получил катарзис и същински желае да се бори с корупцията в България. Затова от ПП-ДБ желаеме промени и в Прокуратурата, и в съда ”. Това сподели Искрен Арабаджиев, народен представител от обединението ПП-ДБ, член на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народно събрание.

За делото „ Барселонагейт ”:

„ Още в петък, като разбрахме, че документите са налични в деловодството, подписах искане, което да бъде изпратено до ръководителя на Народното събрание. Странна ми е тази процедура, където ръководителят на Народното събрание лимитира опцията народните представители да се срещнат с документи, които не са класифицирани. Колеги, които са получили достъп, споделят, че има заличени данни – имена, цифри ”, изясни още Арабаджиев.

Той изясни, че са разговаряли първо с Движение за права и свободи за конституционната промяна, тъй като те имат подготвен план. От ПП-ДБ ще беседват и с останалите политически обединения.

„ За да работят институциите, оптимално бързо би трябвало да стартира и попълването на Висш съдебен съвет, инспектората към Висш съдебен съвет и на регулаторите. Дълбоко несъгласен съм с метода, по който до момента партиите го правеха – а точно квотен принцип ”, посочи депутатът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР