Биг Поуки, рапърът пионер от Хюстън, допринесъл за трансформирането на

...
Биг Поуки, рапърът пионер от Хюстън, допринесъл за трансформирането на
Коментари Харесай

Известен рапър умря на 45, след като колабира на сцената

Биг Поуки, рапърът пионер от Хюстън, съдействал за трансформирането на локалния хип-хоп, умря на 45-годишна възраст,  предаде ДПА, базирайки се на изказване на сътрудника му.

Изпълнителят, същинското име на който е Милтън Пауъл, е умрял в неделя, откакто в събота колабира на сцената в Тексас. Причината за гибелта му не се показва. 

" С надълбоко огорчение споделяме новината за кончината на нашия обичан Милтън " Биг Поуки " Пауъл ", се споделя в изказването.

В него се показва още, че през идващите дни ще бъде оповестена информация по какъв начин обществеността може да отдаде респект към рапъра.

Новината за гибелта на Биг Поуки пристигна малко откакто в интернет беше публикувано видео, което демонстрира по какъв начин изпълнителят на " Who Dat Talking Down " ненадейно пада на сцената по време на шоуто си в Бомонт, Тексас.

Биг Поуки е измежду първите членове на авторитетния хип-хоп колектив " Screwed Up Click " от Хюстън. Рапърът е прочут и със независимата си кариера, в това число с дебютния си албум " The Hardest Pit in the Litter " от 1999 г. 

" Град Хюстън и аз насочваме нашите молебствия и изричаме съболезнования на фамилията и приятелите на именития рапър Биг Поуки ", написа в неделя в Туитър градоначалникът Силвестър Търнър. Търнър изрази и признателност към рапъра за това, че е съдействал за катапултирането на локалната хип-хоп сцена в народен мащаб. 

През последните години Биг Поуки продължаваше да е деен на хип-хоп сцената в Хюстън. Той издаде последния си студиен албум " Sensei " през май 2021 година, както и мини-албум с различен хюстънски рапър - Джей Доуг, през март 2023 г. 

Биг Поуки си е сътрудничил и с рапърката от Хюстън Меган дъ Стелиън за песента " Southside Royalty Freestyle " от албума й " Traumazine " от 2022 година

Хюстънският рапър Бън Би, който в предишното е записвал с някои от членовете на " Screwed Up Click ", отдаде респект към Биг Поуки в Инстаграм, наричайки своя съвременник " един от най-талантливите актьори в града ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР