Биг бенд Русе с жива музика за финалите в неделяНад

...
Биг бенд Русе с жива музика за финалите в неделяНад
Коментари Харесай

Над 350 танцови двойки от цял свят ще се състезават в Русе

Биг бенд Русе с жива музика за финалите в неделя

Над 350 танцови двойки от 15 страни са декларирали присъединяване в Международния шампионат по спортни танци WDSF OPEN “RUSE 2022 ” този уикенд.
„ В годините обратно градът ни е бил отличник и във връзка с този спорт. Първият за България интернационален шампионат по спортни танци се е провел точно в Русе “, показа уредникът на събитието и ръководител на Семеен кодекс „ Настроение “ Иван Деспотов.
Традицията е съхранена и до през днешния ден, когато със съдействието на Общината състезанието ще се случи за 35-и път. Местната администрация оказва освен финансова поддръжка, само че и помощ за построяването на осветлението и звездната сцена, превозването на участниците от чужбина и популяризирането на събитието.
В шампионата ще вземат присъединяване някои от най-хубавите танцови двойки в международната класация. Русе ще се показа с 15 двойки от клубовете „ Настроение “ и „ Фламинго “. Очакванията са за чудесно показване при юношите старша възраст и младежите.
Надпреварата ще се организира на 29 и 30 октомври в зала „ Арена Русе “, като първият спортен ден ще е отдаден напълно на латино танците, а вторият – на общоприетите.
На финалите в неделя състезателите ще танцуват под съпровода на жива музика, като на сходно наслаждение се радват доста малко интернационалните шампионати. Тя ще бъде изпълнявана от Биг бенд Русе с диригент Димчо Рубчев, който е подготвил специфични аранжименти за случая.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР