Библията вече не ни трябва, нито Коранът. Имаме си Фейсбук. Точно

...
Библията вече не ни трябва, нито Коранът. Имаме си Фейсбук.
Точно
Коментари Харесай

Може ли Исус и Мохамед да се родят в една година? Да, ако ще...

Библията към този момент не ни би трябвало, нито Коранът. Имаме си Facebook.

Точно като в Светото писание, нещо значимо се роди във Facebook, без да е зачевано по нормалния метод. То в мрежата всички работи стават по този начин, само че политическият план на Кирил Петков е необикновен случай. Като роден от непорочно зачатие, на младенеца в политиката по право се пада ролята на Спасител. Да, обаче за тази година към този момент си имаме щатен Месия. Припознахме го напълно скоро, когато цъфтяха сливите. А през днешния ден, като пристигна време да се вари сливовицата, към този момент се оглеждаме за нов Спасител.

Няма друго място на света, където за една година да се явят двама месии. Това е все едно през онази 754 година от основаването на Рим по едно и също време да се родят Христос и Мохамед.

При нас обаче може. Половината още се кръстят в Слави Трифонов, други са подготвени да го замерят с камъни и да викат " Осанна ", коленичали пред Кирил Петков.

Още надникнал зад всички порти в министерството, досегашният сполучлив млад предприемач получи непристойно предложение да стане министър председател. Всичко стартира с една група във Facebook, наречена " Кирил Петков за Министър-председател на България”. За броени дни тя събра 100 000 почитатели, нещо немислимо за Онзи от Назарет преди 2021 години. Лавината от палци накара политолозите да разгласят, че в случай че концепцията се осъществя, бъдещият политически план на Петков може да пребори конкуренцията още през ноември. Това - с групата в нета - в действителност не е истинска концепция. Преди години, обезверени от качеството на локалната власт, филибари сътвориха сходна с името „ Да помолим Кольо Добрев да стане кмет на Пловдив”. За непаметливите - ставаше дума за шефа на КЦМ. Групата обаче не сработи, тъй като се оказа, че сходна алтернатива въобще не влиза в житейските проекти на авторитетния пловдивчанин. А и никой не го бе питал дали желае да става кмет.

С Кирил Петков обстановката е друга. Първо - модераторите очевидно са изцяло съществени. Второ - самият Петков наподобява е склонен с концепцията. В противоположен случай нямаше да членува във въпросната група с персоналния си профил.

Засега Петков и съратникът му в демонтажа на ГЕРБ Асен Василев дават отговор уклончиво на въпроса дали ще стават политици. И не престават да гонят дилемите си като служебни министри. И имат право. Умни са и най-малко три пъти ще премислят, преди да скочат в българското политическо тресавище, към което от дълго време не цъфтят лилии. За сметка на това тук господстват посредствеността и популизмът. Който не споделя на масите това, което желаят да чуят, бързо се дави. Успяват тези, които сполучливо се популяризират като директни и единствени представители и бранители на народа.

За момента Петков и Василев имат и двете - хем работят като прагматични управленци, които правят работа, хем се харесват на млади и остарели, на леви и десни. При това не наподобява флиртът им с народа да е поради пустата кариера и мазнинката около властта. Дали обаче двамата ще са задоволително смели, когато пристигна време за непопулярните ограничения и промени, към този момент е мистерия. Докато човек не се хване с една работа, няма по какъв начин да разбере дали става за нея. Като любопитни хора Кирил Петков и Асен Василев най-вероятно ще опитат.

Каквото и да се случи, „ Кирил Петков за Министър-председател на България” е добра хрумка. Ако не друго, най-малко ще имаме нещо ново и друго в храма на българската народна власт, който от дълго време е високомерен от разжалвани спасители и техните изпаднали ангели.

Парламентът е в клинична гибел и има остра потребност от свежа кръв. Пролетното приливане и първият Спасител очевидно не свършиха работа. Ред е на идващия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР