Библиобус с 1500 тома с най-нови хитови издания ще гостува

...
Библиобус с 1500 тома с най-нови хитови издания ще гостува
Коментари Харесай

Библиобус с 1500 тома гостува в парк "Гео Милев" и Борисовата градина

Библиобус с 1500 тома с най-нови хитови издания ще гостува в парк " Гео Милев " и в Борисовата градина в границите на самодейността " Зелени библиотеки " на Столична библиотека, оповестиха от СО-район Слатина.

След сполучливия старт на 9 то издание на „ Зелени библиотеки " на 5 август, в арт програмата в парк " Гео Милев " и Борисовата градина през днешния ден и в неделя ще вземат участие поетите Мирела Иванова, Калоян Христов, възпитаници от ЧНГ „ Ерих Кестнер " и 91 НЕГ (победителите и финалистите на Втория шампионат по лирика на софийските учебни заведения „ Млада метафора 2023 " ), Кристин Димитрова и Том Филипс (Англия); музикантите Георги Арсов (екс-Атлас, китара, вокал), Ели Раданова (вокал), Венци Дреников (клавишни), Иван Бороджиев (саксофон).

Малчуганите ще се забавляват с песните на Боби Мирчев и стиховете за деца на Мариана Добрева, с детската вокалната група „ Палави ноти ", театралната работилница на Ирен Кривошиева и клуба по спортни танци „ Дъга " от школата за театрални изкуства „ Essence ".

Посетителите ще могат да прегледат и документалните тематични изложения „ Голямата София " и „ Из парковете на София - минало и настояще ".

Продължава буккросингът „ Споделени книги " - „ Вземи, прочети, върни ", в който посетителите на парковете могат да се включат, като дарят ново прочетено заглавие от персоналната си библиотека и вземат друго забавно издание.

За дребните участници на „ Зелени библиотеки " ще има доста игри с ботове и „ пчелички ", албуми за оцветяване и изобразяване, както и дарове - детски книжки. Всички гости ще могат да получат едногодишна безвъзмездна читателска карта.

" Зелени библиотеки " са в парк Гео Милев през днешния ден и в Борисовата градина в неделя (13 август) от 10 часа до 14 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР