Библейското: Който не е с Мен, той е против Мен

...
Библейското: Който не е с Мен, той е против Мен
Коментари Харесай

За „демонтажа” в Княжеската градина

Библейското: „ Който не е с Мен, той е срещу Мен ” претърпява куп трансформации от античен Рим до „ Който не е с нас, е срещу нас ” при Сталин и Хитлер. И в следствие. Но ми се коства, че по-актуално за преобладаващото болшинство от НАС българите, искащи да живеят с поколенията си в МИР, а не да слугинстват като пушечно месо в непознати войни, става: „ Който е с Върховен административен съд е срещу НАС ”. А под „ ВАС/от „ Вие ” мнозина разбираме зомбираните лакеи на послушание на световния протектор, брюкселската и €-$-та му гео-рая и служители. Преобладаващо сте генетични наследници на доносник-ибрикчиите и нагаждачите към всички управляващи на остатъка от българските територии.

Прозрачна и за деца е задачата с „ демонтажа ”: отклонение на публичното внимание от неспособността да организирате национална политика, да приемете уравновесен държавен бюджет + устрема да „ натресете ” недомислени и безцеремонни промени в Конституцията „ на галоп ”с доверието едвам на 27% от правоспособните гласоподаватели. Също по този начин да превърнете България в управляем отдалече боен плацдарм за непознати геополитически ползи. И след 14-годишни напъни на ГЕРБ и по-краткосрочни въжделения на други съуправленци страната да бъдела призната за пълноправен член на Шенгенското пространство и на еврозоната. Столичната и регионалната клики и „ СОС-овете ”, в това число бъдещият, също демагогстват по шопски, като Андрешковци.

* При настоящето нежелано положение на българо-руските двустранни връзки и непредсказуемостта на „ ракетно-ядрена ” Москва е меко казано нецелесъобразно да „ бъдем рискувани и пожертвани ” поради пубертетско-примитивните причини за премахване на просъветския антифашистки монумент. А в близко бъдеще евентуално и в множествено число на аналогични обекти? От съюзническа взаимност ли? Или от васална взаимозависимост, хамелеонство и угодливост? Ще последва ли домино от други падащи монументи, в това число на Цар Освободител, на Шипка, на „ терористите и смутители на публичния ред ” в агарянската империя Левски, Ботев и... “? Още през 2001 година Петър Стоянов предложи въвеждане на латиницата. И писмеността ли ще отмените, тъй като българицата е била усвоена освен от украинци, само че и от руснаци и беларуси?

От на практика опит знам, че империите разполагат с добре готови специалисти по интернационално право. В това число и Русия, от епохи. По мои мемоари от договаряния тя разполага с задоволително солидни документи и причини за паметника в Княжеската градина и за съветската църква на бул. „ Цар Освободител ”, с цел да оспори метода на столичната администрация. Вкл. в пролонгираните и НЕденонсирани междудържавен Договор за другарски връзки и сътрудничество с Руската федерация (ДВ, бр.42 от 18 май 1993 г.) и в междуправителствената Спогодба на Р България с РФ за съдействие в региона на културата, образованието и науката,подписана на 19.04.1993 година

***Вероятно родните полит-приспособенци и тартори-сглобкаджии не се досещат, че символичният просъветски паметник е бил отдаден освен на руснаци! Но също и на починали по време на Втората международна война украинци, беларуси, казахи, грузинци, арменци... Че през интервала септември 1944 година – май 1945 година България е заставена от Съюзниците да води война против Третия райх с 3 свои армии под руско командване като част от Трети Украински фронт. И в двата стадия на така наречен по руски пример Отечествена война умират 8337 български офицери и бойци, 9155 са безследно изчезнали и 22 958 ранени.

Нека минимизирам политико-историческите идеологеми на бранителите и съперниците на монумента/паметника. За едни той е ПСА, за други МОЧА, само че остава българско произведение. В други екс-съюзнически страни на Оста „ Рим, Берлин и Токио ” през ВСВ Австрия, Унгария (въпреки събитията там през 1956 г.) и в самата Германия, много монументи на СА са непокътнати и добре поддържани. Във Федерална Република Германия и в други страни се въздържат от груби конюнктурни похищения върху историческата памет. А съветските военни аташета разполагат с бюджет за поддържане на аналогичните монументи на СА. Въпреки че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики практиката в обособените страни е друга и сравненията със софийския монумент са неуместни. Но например чехите претърпяха Пражката пролет и окупацията през 1968 година, мнозина прибалтийци и поляци преди този момент. В Украйна и в тези страни много монументи на СА бяха разрушени. Украйна е обект на „ лимитирана военна интервенция ”, която отстоява/ме/ със сегашните ни Big brothers, наши ментори: 1 -во в НАТО и (щом има Да!) 2-ро в Европейски Съюз. Менторите, чиито тогавашни водачи ни „ заприходиха ” след ВСВ в лагера на Сталин. Посредством „ салфетката на Чърчил ”, комуто основно и на въздушната огнева мощност на Рузвелт и Съединени американски щати изискуем геноцида над София и Княжеството ни през 1943-44 година А и от двадесетина години насам нашите управленци-мижитурки по този начин и не събраха кураж да легитимират морално-политически встъпването на България в НАТО или най-малко в Европейския съюз посредством всенародно допитване!!!

*И без катаклизмите към ПСА Русия от 2 години ни смята за неприятелска страна. За икономическите вреди, които бихме претърпели, при импорт на въглеводороди и първични материали през Босфора, не бих се наел да разясня, заради тоталната хибридна казионна и многостранна дезинформация от данни в общественото пространство.

** България е още веднъж раздвоена. Опонентите на мемориала облъчват с ненавременна, преднамерена агитация в конюнктура на възходяща социално-икономическа неустойчивост. При управнически безсилната, алчна и некадърна марионетна върхушка. Способна съвсем само да разрушава, включително и интернационален авторитет. Малък образец: През м.г. президентът Р.Радев разгласи подготвеност България да бъде хазаин на КОП29  (Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата), само че Русия към този момент съумя да ни блокира в интерес на по-гъвкавия Азербайджан.

***Нима закъснелите анти-ком и анти-путин деятели не биха могли да осъществят СВОЯ анти- възторг и „ кураж ” си като доброволци на фронта в Украйна ? Лично или дори със фамилиите си! Или най-малко да допринесат финансово за компенсиране на следствията от продължение на дейностите по демонтажа?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР