Бианор Холдинг АД подписа окончателно споразумение за придобиване на 100%

...
Бианор Холдинг АД подписа окончателно споразумение за придобиване на 100%
Коментари Харесай

Софтуерният пазар у нас се консолидира: Български холдинг придобива бизнеса на двама от конкурентите си

" Бианор Холдинг " АД подписа дефинитивно съглашение за придобиване на 100% от българските софтуерни компании " Айтидо Технолоджис " ООД (ITIDO) и " Дейтабрийд " ЕООД (Databreathe). Това оповестиха от придобиващото сдружение без да разкриват елементи по отношение на финансовия аспект на покупко-продажбите.

Целта на придобиванията е реализиране на диверсификация на потребителската и плановата база както за акционерите на " Бианор Холдинг ", по този начин и за създателите на ITIDO и Databreathe, които се чака да станат значими акционери в " Бианор Холдинг ".

От холдинга разясняват, че новоприсъединилите се компании ще запазят своя бранд, мениджмънт, тактика, екип и фокус и ще оперират значително като самостоятелни дъщерни компании в групата.

" Бианор Холдинг " сплотява високо-технологични ИТ компании, които извършват софтуерни услуги за редица софтуерни водачи по целия свят.

Дъщерното сдружение " Бианор Сървисиз " ЕООД е 100% благосъстоятелност на холдинга и проектира, създава и внедрява профилирани софтуерни решения. Сред клиентите на компанията се подреждат имена като NATO, Indra, Thales, Rheinmetall, IBM, AT&T, Duracell, A1 и Nova Broadcasting Group. Bianor Inc е втората дъщерна компания в Групата. Компанията е записана в Съединени американски щати през 2007 година. 
 Siemens купува американски софтуерен разработчик за $1,6 милиарда
Siemens купува американски софтуерен разработчик за $1,6 милиарда

А Siemens Mobility ще създава влакове на водород

Що се касае до придобиваните компании, ITIDO е една от бързо разрастващи се български компании, предоставяща услуги по разработка на уеб и мобилни софтуерни артикули. За своите девет години на пазара компанията си партнира сполучливо, както с клиенти като Nokia и Bosch, по този начин и с голям брой продуктови стартъпи в Скандинавския район и Германия.

Databreathe специализира в региона на машинното образование (machine learning) и изкуствения разсъдък и работи върху десетки планове - от разбор и прогнозиране на продажбите, до интелигентни персонализирани системи за препоръчване на артикули.

" Много се веселя, че обединихме сили с тези наши близки сътрудници, с които се познаваме и работим чудесно от години. Това са покупко-продажби, които ще прибавят доста стойност за нашите акционери, като ще доведат до удвояване на приходите на групата, ускорение на нейния растеж и доста нарастване на консолидираната облага на акция, " сподели във връзка договорката Коста Йорданов, изпълнителен шеф на " Бианор Холдинг ". И добави, че за екипите на ITIDO и Databreathe договорката съставлява опция за достъп до финансовия пазар за финансиране и ликвидност и ръководство на бизнес риска посредством диверсификация на потребителската база. 

Управителят на ITIDO Християн Македонски разясни, че обединявайки сили с новите компании в структурата си, холдингът ще доближи до нови пазари и до нов вид клиенти. 
 Индийска компания купи софтуерен бизнес от IBM за $1,8 милиарда
Индийска компания купи софтуерен бизнес от IBM за $1,8 милиарда

HCL Technologies ще предлага продуктите на IBM под формата на услуги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР