Бианка Андрееску спечели дербито в първия кръг на WTA 1000

...
Бианка Андрееску спечели дербито в първия кръг на WTA 1000
Коментари Харесай

Андреску спечели битката на US Open шампионките


Бианка Андрееску завоюва дербито в първия кръг на WTA 1000 шампионата в Маями против Ема Радукану – 6-3, 3-6, 6-2.

Двубоят бе предстоящ с голям интерес заради сходните ориси на двете досега. И двете са родени в Торонто, даже и в една и съща болница, имат румънски генезис и завоюваха US Open като тийнейджърки при дебюта си в шампионата. Оттогава и двете страдат от голям брой травми, поради което стартираха шампионата като непоставени.

Очакванията бяха оправдани като двете изиграха стойностен дуел, траял 2 часа и 33 минути.

Андрееску стартира мача доста нападателно на ретур, което ѝ донесе ранен пробив, а този задатък бе непокътнат до края на сета. Радукану отговори по впечатляващ метод във втория сет като на собствен ред увеличи експанзията, изключително в основния осмия гейм В него се стигна до 10 равенства, а британката съумя да осъществя седмия си брейкбол.

В решителната част Андрееску бе по-прецизна във значимите точки. Тя избави и четирите благоприятни условия за пробив на съперничката, в това число и три от 0-40 в първия гейм. В шестия гейм Радукану направи единствената двойна неточност в целия мач, с което даде брейкбол на съперничката си. В последна сметка канадката се възползва от втората си опция и до края не загуби нито един гейм.

„ Никога не знаеш какво да очакваш. Исках да играя най-хубавия си тенис и мисля, че го направих. Ема игра необикновено, тя е страховит състезател и я почитам доста. Не разреших на отрицателните страсти да ме завладеят. Останах положителна. Бях доста енергична и в никакъв случай не се отхвърлих “, разяснява победителката.

С триумфа си 22-годишната канадка си уреди още един суперсблъсък във втори кръг, където я чака седмата сложена Мария Сакари. До момента двете са си разменили по една победа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР