Бианка Андрееску демонстрира известен израстък в представянето си на WTA

...
Бианка Андрееску демонстрира известен израстък в представянето си на WTA
Коментари Харесай

В 3-часов трилър: Андрееску се завърна от сет пасив и повали световната №10 в Маями!

Бианка Андрееску показва прочут тумор в представянето си на WTA 1000 шампионата в Индиън, като изигра първокачествен дуел против международната номер едно Ига Швьонтек, в който въпреки и да загуби, остави мотиви за оптимизъм с играта си. Именно тези позитивни знаци в представянето на канадката излязоха нескрито на старта на конкуренцията от същия сан в Маями, където тя съумя да надделее в трисетово дерби на някогашните шампионки от US Open против Ема Радукану.

С това сериозните трудности за тогавашната номер 4 още в първите кръгове не завършиха и във втория стадий на надпреварата тя трябваше да срещне Мария Сакари, с която изнесоха първокачествен дуел на полуфиналите във Флорида през 2021-ва, когато Бианка завоюва тричасовата борба, преди след това да остане в ролята на вицешампионка. Днешният им конфликт също не разочарова, като двете още веднъж бяха въвлечени в нов 180-минутен тенис театър между тях, в който Андрееску съумя да сътвори цялостен поврат и се поздрави с една от най-хубавите си победи напоследък - 5:7 6:3 6:4. По този метод международната номер 31 се класира за третия кръг в шампионата и ще се изправи против една всред 28-ата сложена Анхелина Калинина и някогашната носителка на трофея от Аустрелиън Оупън - София Кенин.

Началото на дуела беше изцяло равностойно, откакто всяка от двете тенисистки залагаше на мощните страни в играта си и вълнуващите моменти липсваха, до момента в който подаванията се трупаха скоропостижно в активите на сервиращите. Темпото в разиграванията последователно с всяка минала точка се покачваше, като канадката очевидно не устоя на високата активност в седмия гейм и след поредност от неточности позволи да бъде пробита.

Сакари на собствен ред поддържаше постоянно нивото си и поведе с 40:0 в опит да затвърди преднината си в резултата, само че точно тогава две поредни грешки от ракетата ѝ я изнервиха, като изгубила надзор над страстите си, гъркинята се пречупи напълно и рибрейкът беше реалност. Впоследствие Андрееску остана невъзмутима на начален удар, с цел да излезе напред с 5:4 след два отразени брейкбола, само че международната номер 10 образно беше извънредно стимулирана да се оправдава за случилото се и в самия край подвигна оборотите, като реализира късен пробив в последния вероятен миг след добра игра от дъното на корта и броени минути по-късно показва здрави нерви на личен сервис, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част някогашната шампионка от US Open промени образа в представянето си, като към този момент не беше толкоз пасивна в размените от главната линия и търсеше завършващите отигравания, които пласираше неспасяемо в противниковата половина, и не след дълго се снабди с задатък от брейк. От фундаментално значение за подема в играта на някогашната номер 4 беше нарасналата ѝ успеваемост при извоюваните точки на първи сервис, което разреши на Андрееску да удържи преимуществото си в седмия гейм след цели шест " дюс " -а, като след това нямаше усложнения, с цел да изравни резултата в обособените сетове, като изпрати повторението на полуфинала във Флорида отпреди две години в заключителната му фаза.

На старта на решителната трета част умората си сподели думата, като спадът в равнището на началните удари за всяка от двете страни на мрежата беше онагледен от многочислените пробиви, на които станахме очевидци. Единствената, която съумя да завоюва подаването си на начален удар в хода на първите пет гейма беше някогашната подгласничка в конкуренцията, която си обезпечи преднина от два пробива при 4:1. Сакари, макар привидно безнадеждната си позиция, не се отхвърли да преследва възобновяване на признатата, като осъществя рибрейк и избави два мачбола, с цел да доближи точка за изработката на 5:5, само че не съумя да се пребори за освен това и Андрееску подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР