Би имало логика третият мандат да бъде даден на Демократична

...
Би имало логика третият мандат да бъде даден на Демократична
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Третият мандат ще отиде при БСП, Радев заиграва с левия електорат

" Би имало логичност третият мандат да бъде даден на " Демократична България ", в случай че имаше останал късмет за сформиране на държавно управление. А към този момент три месеца след парламентарните избори Демократична България по този начин и не направи ясна поръчка за властта, нито сподели предпочитание за сформиране на ръководство. И към този момент имаме два несполучливи опита с първия и втория мандат на ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", т.е. два неуспеха ", съобщи Христо Панчугов.
Според него, това приказва за опълчване, радикализация и какви ли не други проблеми в границите на този парламент. Няма учредения да считаме, че третият мандат внезапно, с магическа пръчка ще промени това.
" Всъщност няма никакво съображение президентът да връчи третия мандат на Демократична България - това е групировка, с която има прекалено много политическо опълчване, и вместо това ще го връчи на Българска социалистическа партия ".
Що се отнася до разновидността " Български напредък ", политологът не счита, че има съображение, защото не сме видели до момента някаква обща игра сред президента и Стефан Янев, по-скоро виждаме опълчване през последните няколко месеца.
" В този смисъл връчването на третия мандат на " Български напредък " не би довело до нищо. Заигравката с електората на Българска социалистическа партия е остаряла тактика на Румен Радев. Затова допускам, че мандатът ще отиде там. Румен Радев не е непосредствен до управлението на самата партия, само че с електората споделят общи политически послания, имат общи позиции по въпроси. Тази игра е особена за президента. Тя евентуално планува в бъдеще някакъв нов политически план, който да се гради към изгубените от Българска социалистическа партия гласоподаватели ", проучва Панчугов. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР