Би било наивно да кажаем, че тази кампания ще е

...
Би било наивно да кажаем, че тази кампания ще е
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще спечелим минимум 7 евродепутатски места

Би било наивно да кажаем, че тази акция ще е лесна. Иска ми се тя да мине без език на омразата и да водим един логичен спор за Европа. Реакцията ми при изявлението на премиера Бойко Борисов за кучките беше доста спонтанна, тъй като тази дума отсъства от моя речник и екипа ми.

Това сподели в утринния блок на БТВ лидерът на евролистата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и еврокомисар Мария Габриел. " Иска ми се в предизборната акция не да се приказваме за това кой кого ще бие, а за това кой какво е направил за България. Отнасям се с почит към всеки мой конкурент. В дебатите би трябвало да се концентрираме в политиките за бъдещето на Европа и какво би трябвало да създадем отсега нататък. Никой няма да ни вземе на съществено, в случай че 17 евродепутати сме на разнообразни отзиви и се караме. За това приканвам в акцията да формулираме избран брой тематики, в които всички да се обединим и да пазиме българските ползи. Ние ще имаме своите разлики, само че нищо не ни пречи да бъдем обединени и единни по тематиката за двойния стнадарт при храните примерно ", сподели още Мария Габриел.

" Цветан Цветанов подаде оставка. Той пое своята отговорност. ГЕРБ пое своята отговорност. Доказали сме, че само ние поемаме отговорност и съблюдаваме моралните закони. Иска ми се да виждам това и при опозицията. В ГЕРБ взехме решение и то демонстрира вдишване на отговорност. В чужбина нямам апартамент. Живея чартърен там. Всяка седмица съм в България и се срещам с хората, тъй като за мен тяхното мнение е най-важното. Има време до евроизборите и този скандал с жилищата може да се трансформира в позитив за нас. Трябва да покажем, че пазиме полезностите, които се изповядват в ЕНП. Декларирала съм всичките си парцели ", разяснява българският еврокомисар тематиката за абсурда с жилищата.

" Жозеф Дол постоянно е давал апел за обединяване на десните партии преди избори. Идеята на обединението ни със Съюз на демократичните сили е да има чуваемост на посланията на ЕНП. Европа е на кръстопът и би трябвало да работим за обединена Европа. Надявам се на оптимален брой и повече от всички останали евродепутати. Мисля, че ще спечелим най-малко 7 евродепутатски места. Показали сме, че знаем по какъв начин да работим в интерес на България. Не е значимо какъв брой мощно приказваш, а каква действителна работа си приключил. Евроизборите не би трябвало да се обвързват с възможни предварителни избори в България. Дебатите би трябвало да са за България и Европа. Аз съм горда, че като еврокомисар изпълних думата цифровизация със смисъл ", разкри Мария Габриел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР