Би било наивно да кажаем, че тази кампания ще е

...
Би било наивно да кажаем, че тази кампания ще е
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще спечелим минимум 7 евродепутатски места

Би било наивно да кажаем, че тази акция ще е лесна. Иска ми се тя да мине без език на омразата и да водим един логичен спор за Европа. Реакцията ми при изявлението на премиера Бойко Борисов за кучките беше доста спонтанна, тъй като тази дума отсъства от моя речник и екипа ми.

Това сподели в утринния блок на БТВ лидерът на евролистата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и еврокомисар Мария Габриел. "Иска ми се в предизборната акция не да се приказваме за това кой кого ще бие, а за това кой какво е направил за България. Отнасям се с почит към всеки мой конкурент. В дебатите би трябвало да се концентрираме в политиките за бъдещето на Европа и какво би трябвало да създадем отсега нататък. Никой няма да ни вземе на съществено, в случай че 17 евродепутати сме на разнообразни отзиви и се караме. За това приканвам в акцията да формулираме избран брой тематики, в които всички да се обединим и да пазиме българските ползи. Ние ще имаме своите разлики, само че нищо не ни пречи да бъдем обединени и единни по тематиката за двойния стнадарт при храните примерно ", сподели още Мария Габриел.

"Цветан Цветанов подаде оставка. Той пое своята отговорност. ГЕРБ пое своята отговорност. Доказали сме, че само ние поемаме отговорност и съблюдаваме моралните закони. Иска ми се да виждам това и при опозицията. В ГЕРБ взехме решение и то демонстрира вдишване на отговорност. В чужбина нямам апартамент. Живея чартърен там. Всяка седмица съм в България и се срещам с хората, тъй като за мен тяхното мнение е най-важното. Има време до евроизборите и този скандал с жилищата може да се трансформира в позитив за нас. Трябва да покажем, че пазиме полезностите, които се изповядват в ЕНП. Декларирала съм всичките си парцели ", разяснява българският еврокомисар тематиката за абсурда с жилищата.

"Жозеф Дол постоянно е давал апел за обединяване на десните партии преди избори. Идеята на обединението ни със Съюз на демократичните сили е да има чуваемост на посланията на ЕНП. Европа е на кръстопът и би трябвало да работим за обединена Европа. Надявам се на оптимален брой и повече от всички останали евродепутати. Мисля, че ще спечелим най-малко 7 евродепутатски места. Показали сме, че знаем по какъв начин да работим в интерес на България. Не е значимо какъв брой мощно приказваш, а каква действителна работа си приключил. Евроизборите не би трябвало да се обвързват с възможни предварителни избори в България. Дебатите би трябвало да са за България и Европа. Аз съм горда, че като еврокомисар изпълних думата цифровизация със смисъл ", разкри Мария Габриел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР