Би Би Си в Обединеното кралство обяви оттеглянето си от

...
Би Би Си в Обединеното кралство обяви оттеглянето си от
Коментари Харесай

Проучване на Би Би Си: Има огромен спад в подкрепата към транс идеологията

Би Би Си в Обединеното кралство разгласи отдръпването си от противоречивата стратегия Diversity Champion, ръководена от „ Стоунуол “. Медията признава капацитета за пристрастия и се дистанцира от групата, която предизвиква ЛГБТ политическа идеология.

Заедно с доста други работодатели от Обединеното кралство, Би Би Си взе участие в програмата на „ Стоунуол “ Diversity Champions, с цел да поддържа нашата цел да създадем изцяло приобщаващо работно място, се споделя в позицията на публичната медия. Въпреки това, с течение на времето нашето присъединяване в програмата накара някои да се усъмнят дали Би Би Си може да бъде безпристрастна, когато работи по диспути за публичната политика, в които организацията „ Стоунуол “ е поела дейна роля.

„ След деликатно обсъждане, ние взехме решение, че е време да се оттеглим от програмата за многообразие и също по този начин към този момент няма да участваме в Индекса за тъждество на работното място на „ Стоунуол “, написа Би Би Си в известие до медиите.

„ Стоунуол “ е благотворителна организация за правата на лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендъри (ЛГБТ) в Обединеното кралство. Това е най-голямата организация за правата на ЛГБТ хората в Европа, учредена през 1989 година Сред създателите й е известният английски артист сър Иън Маккелън, изиграл ролята на Гандалф от поредицата филми “Властелинът на пръстените”.

Дейността на организацията се концентрира върху обезпечаването на тъждество на гейовете, лесбийките, бисексуалните и трансджендърите вкъщи, в учебно заведение и на работа. В нейната стратегия Diversity Champions за огромни работодатели към този момент членуват над 900 организации, които понастоящем обгръщат над четири милиона души от частния и обществения бранш. Основната цел на програмата за многообразие е битката с явната дискриминация, както и с “по-дискретните” форми на хетеросексистко мислене.

Работодателите, които заплащат такси (достигащи до няколко хиляди английски лири годишно), с цел да се причислят към схемата, получават лого за потребление в промоционални материали и са изброени в кариерния уебсайт „ Горди работодатели “. Те получават достъп до библиотека от запаси и може да преразгледат политиките си за приобщаване на ЛГБТ чиновниците.

На членуващите в схемата се дават рекомендации (спорно е дали нещо наложително може да се отбелязя като рекомендация — б.р.) по отношение на думите и фразите, употребявани в техните помощни материали за личния състав, в това число желания към полово безпристрастен език или така наречен желани местоимения.

Организацията е все по-често упреквана в последно време, че стратегиите й, предопределени за учебните заведения, предизвикват децата да се разпознават като трансджендъри.

През май т.г. английският министър на равенството (и на интернационалната търговия) Лиз Тръс настоя всички държавни ведомства да се отдръпват от схемата за отбрана на многообразието на “Стоунуол” след спор за правата на трансджендърите. Официално позовавйки се на “съображения за разходите”, Комисията за тъждество и права на индивида и Службата за трудови разногласия прекратиха присъединяване си в противоречивата стратегия, оповестява " Лупа ". Напуснаха я и Министерството на правораздаването и медийният контролен орган Ofcom. „ Стоунуол “ дефинира отдръпването им като „ срамно “ и „ шокиращо “.

Данните от анкети в Съединени американски щати разкриват изменящо се отношение към трансджендърната идеология. Подкрепата за определяната от мнозина като екстремистка политическа стратегия спада.

Промяната е в детайли разказана в септемврийско изследване от про-трансджендъристкия Институт за проучване на публичната вяра. Анкетата демонстрира внезапен тригодишен спад в поддръжката за момчетата, които се занимават с момичешки спортове, и за изказванието на спорната идеология, че чувството на хората за персонален „ пол “ (т.е. джендър) не е обвързвано с техния биологичен пол.

Една трета от американците (36%) считат, че на такива мъже студенти (трансджендъри — б.р.) би трябвало да бъде разрешено да вземат участие в женски спортни събития, съгласно изследване измежду 5415 възрастни.

Това е спад с една трета спрямо 2018 година, когато 50% от американците декларират, че са съгласни транссексуалните мъже да играят в спортовете за девойки.

Предвид мощното политическо и бизнес лоби не е необичайно, че изследването е доста едва отразено в медиите.

Анкетата демонстрира 2-годишен спад до една трета в каузи на хората, които имат вяра, че има спомагателни полове с изключение на мъже и дами. През 2021 година единствено 17% от американците твърдо имат вяра, че има голям брой полове, което е по-малко от 24% през 2019 година

Преди три години въпросът не беше необятно обсъждан, съвсем половината от интервюираните смятаха, че би било добре да се позволен мъже в женски спортни категории и пространства. Тъй като казусът се разгорещи в общественото пространство, имаше забележителна смяна.

Най-голямата смяна е настъпила измежду републиканците и самостоятелните, съгласно анкетата.

Подкрепата [за преустановяване на еднополовите спортове] е намаляла фрапантно измежду републиканците — с повече от две трети — от 2018 година, когато 30 % поддържаха присъединяване на трансджендъри. Независимата поддръжка е намаляла с една трета от 46% през 2018 година, а поддръжката измежду демократите е намаляла с 11 процентни пункта по отношение на 73% през 2018 година

Демократите, за разлика от тях, мощно поддържат премахването на еднополовите спортове в името на освобождението от всички физически или обществени бариери.

62% от демократите поддържат разрешаването на момчетата да се състезават в игри за девойки, се споделя в отчета.

Според специалисти резултатите от намаляващата поддръжка не са изненадващи, защото от ден на ден хора са директно наранени от този подъл дневен ред.

„ Разбира се, публичното мнение ще се промени “, споделя Кирали Смит - представител на Binary.

„ Говорим за дъщерите, съпругите, сестрите, лелите и приятелките на хората, чиито спортове са “отвлечени”, а тяхната сигурност е изложена на риск в съблекалните и женските пространства. Училищата се занимават със полови похищения, а пандизчиите от мъжки пол са настанени с дами. Тази политическа идеология стартира да се разобличава и същинската й същина става все по-явна: придвижване срещу науката, срещу дамите и децата.”, споделя още тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР