Би Би Си съобщи, че разполага с доказателства, че Русия

...
Би Би Си съобщи, че разполага с доказателства, че Русия
Коментари Харесай

Би Би Си: Русия вербува мигранти от границата с Финландия за войната в Украйна

Би Би Си заяви, че разполага с доказателства, че Русия се пробва да вербува задгранични мигранти, арестувани при неотдавнашна интервенция по границата с Финландия, с цел да водят война в Украйна, заяви в коресподенция БНР.

Би Би Си загатва за няколко случая, при които чужденци са изпратени незабавно във боен лагер на границата с Украйна дни, откакто са били арестувани за нарушение на имиграционните закони. Практиката на принуждаване на хора в центровете за задържане преди депортиране да подписват контракти за военна работа в Украйна не е нова, само че броят им набъбна със засичaнeто на чужденците по 1340-километровата граница на Русия с Финландия, разяснява медията. Финландия краткотрайно затвори всичките си осем съветски гранични пункта, обвинявайки Москва, че насочва мигранти и търсещи леговище там като част от акция за дестабилизиране, откакто държавното управление в Хелзинки се причисли към НАТО по-рано тази година. 

Анализът на правосъдните съвещания в Карелия, един от трите съветски района, граничещи с Финландия, демонстрира, че през последните три седмици 236 души са били задържани за престой в Русия без годни визи, предопределени за депортиране. Подобна е картината и в другите два погранични региона. Сред явилите се в съда в Карелия е бил и сомалийски мъж на към 40 години, който е задържан в средата на ноември, наказан да заплати 2000 рубли и държан в подготовка за депортиране - общоприета процедура за всеки без подобаваща виза. Сомалиецът и още доста други, държани в центъра за авансово депортиране в Петрозаводск, столицата на Карелия, са били потърсени от военни представители скоро след ареста им е била препоръчана " работа за страната ". Обещано им е положително възнаграждение, здравно обслужване и позволение да останат в Русия след приключване на подписан едногодишен " боен " контракт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР