Би Би Си отстрани един от своите водещи в неделя

...
Би Би Си отстрани един от своите водещи в неделя
Коментари Харесай

Би Би Си отстрани водещ заради скандал със снимки на тийнейджър със сексуален характер

Би Би Си в профил един от своите водещи в неделя след обвиняване, че е плащал на младеж, с цел да театралничи за фотоси с очевиден полов темперамент, когато младежът е бил от 17 години, съобщи " Ройтерс ".

Британската радио и телевизионна компания съобщи, че е получила тъжба през май, само че в четвъртък са били отправени нови обвинявания от друго естество и е уведомила " външни органи ".

Лондонската полиция заяви, че ще изиска спомагателна информация, преди да дефинира какви по-нататъшни дейности би трябвало да последват.

Би Би Си означи, че това е " комплицирана и бързо разрастваща се поредност от условия " и " работи допустимо най-бързо, с цел да откри обстоятелствата, с цел да осведоми вярно за подобаващите последващи стъпки ". " Можем също по този начин да потвърдим, че мъж от личния състав е отхвърлен ", се споделя в изказване.

В него се показва, че " значимо е тези въпроси да се преглеждат заслужено и деликатно ", без да се дават детайлности за изказванията.

Вестник " Сън ", който първи заяви за обвиняванията, цитира майката на младежа, която споделя, че неназованият водещ е платил на младежа за фотосите повече от 35 хиляди паунда (45 хиляди долара) за три години.

Майката съобщи пред вестника, че младежът е употребявал парите, с цел да си купува крек.

Семейството е подало тъжба пред Би Би Си на 19 май, само че водещият не е бил свален незабавно от ефир, съгласно " Сън ".

Министърът на културата Луси Фрейзър организира незабавни диалози с генералния шеф на телевизионния оператор Тим Дейви по-рано в неделя за изказванията, които тя дефинира като " надълбоко притеснителни ".

" (Дейви) ме увери, че Би Би Си проверяват въпроса бързо и деликатно ", написа тя в " Туитър ". " Като се има поради естеството на обвиняванията, значимо е Би Би Си в този момент да получи опция да организира своето следствие, да откри обстоятелствата и да предприеме подобаващи дейности ".

Би Би Си съобщи, че " приема съществено всевъзможни обвинявания " и има " мощни вътрешни процеси за самодейно справяне с сходни обвинявания ".

" Гардиън " цитира майката да споделя: " Никога не сме желали следствие. Просто искахме Би Би Си да му кажат да спре ".

Водещият е бил в ефир до предходната седмица, когато публицисти от " Сън " са се обърнали към Би Би Си за коментар. Специализирано полицейско звено, което се занимава с високопоставени лица, е било осведомено за обвиняванията в петък, като спомагателни диалози с полицията би трябвало да се проведат тази седмица.

Възникват въпроси дали от Би Би Си са работили задоволително бързо, с цел да отстранят водещия. Един източник на Би Би Си сподели, че първичната тъжба от майката е била " тревожна ", само че изказванията, които е направила пред " Сън ", са били по-съществени и са провокирали цялостно следствие. Не е известно дали младежът спомага на следствията.
Един основен юридически въпрос е дали засегнатото лице, което в този момент е на 20 години, е изпратило на водещия фотоси, когато е било на 17 години, което може се накаже с най-малко шест месеца затвор. Ако фотосите са били изпратени след навършване на 18 години, е допустимо законът да не е бил нарушен.

 Сирия лиши акредитацията на кореспондентите на Би Би Си Сирия лиши акредитацията на кореспондентите на Би Би Си

Би Би Си отбелязва, че в нова публикация, оповестена от " Сън " в неделя вечерта, вестникът твърди, че водещият на два пъти се е обадил паникьосан на младежа след излизането на информацията на " Сън ".

Твърди се, че водещият попитал младежа какво е направил и го е помолил да се обади на майка си, с цел да я накара да " приключи следствието ", написа изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР