Би Би Си обяви съкращения на обща стойност 24 млн.

...
Би Би Си обяви съкращения на обща стойност 24 млн.
Коментари Харесай

Би Би Си съкращава 155 работни места

Би Би Си разгласи съкращения на обща стойност 24 млн. паунда като част от напъните на медията да икономисва 700 млн. паунда годишно.

Сред жертвите е и програмата за изявленията Hard Talk.

Нейният водещ Стивън Сакур, който ще напусне Би Би Си, назова този ход „ депресиращ “ за бъдещето на задълбочените изявленията, които „ държат под отговорност тези, които прекомерно постоянно заобикалят отговорност в личните си страни “.

Специалната услуга Asian Network News също ще бъде закрита, като вместо нея станцията ще получава бюлетини от Newsbeat на Радио 1.

Решението ще докара до редуциране на 155 работни места - 130 публицисти са застрашени да изгубят работата си, както и 25 души на механически длъжности, в това число видеооператори. Спестените 24 млн. паунда съставляват 4% от бюджета за новинарски излъчвания.

Националният съюз на публицистите (НСЖ) се притеснява от дълготрайни вреди за Би Би Си без незабавни вложения.

Генералният секретар на НСЖ Мишел Станистрит съобщи: „ Тези съкращения съставляват пагубно нахлуване против публицистиката и новините в миг, когато Обединеното кралство се нуждае от по-голям плурализъм и многообразие на новините, а доверието в публицистиката е подложено на офанзива вкъщи и в чужбина. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР