Би Би Си излъчи репортаж, в който се казва, че

...
Би Би Си излъчи репортаж, в който се казва, че
Коментари Харесай

Индийските милионери бягат от Великобритания

Би Би Си излъчи репортаж, в който се споделя, че Covid-19 форсира бягството на индийските милионери от страната им в допълнение към към този момент откритата наклонност да се бяга от държавния „ данъчен тероризъм “.

Богатите хора на Индия оглавяват листата на хора, напускащи страните си с виза за страни, които оферират поданство или право на престой в подмяна на инвестиция.

Тенденцията не е от през вчерашния ден. Вече години наред индийските милионери бягат от високото данъчно облагане, което те постоянно съпоставят с тормоз. Има сведения, че за последните няколко години данъчните служби са утроили постъпленията.

Правителството твърди, че това се прави, с цел да се изкорени укриването на противозаконните пари в брой и да се усъвършенства спазването на данъчното законодателство, само че пострадалите споделят, че се отива в прекаленост.

Често милионерите не се двоумят да се откажат от индийското си поданство и да отидат със фамилиите си другаде, с цел да избягат от „ данъчния тероризъм “, по техните думи.

По данни на капиталовата банка „ Морган Стенли “ от 2014 година насам 23 000 индийски милионери са напуснали родината си.

Нов отчет обаче демонстрира, че единствено през предходната година броят на избягалите индийски милионери е повече от 5 000, което се отдава на пандемията от Covid-19.

Докладът заключава, че към този момент не става дума за безвизово пътешестване или елементарен достъп до международните пазари, а за потребление на благосъстоянието в разнообразни сфери, по-добро обучение и опазване на здравето и отбрана против несигурността, подбудена от пандемията.

Страни като Португалия, предлагащи „ златна виза, “ или Малта и Кипър са желани от индийските милионери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР