Би Би Си и други британски медии разпространиха части от

...
Би Би Си и други британски медии разпространиха части от
Коментари Харесай

Заподозрените за убийството на Скрипал твърдят, че са били на туристическо посещение

Би Би Си и други английски медии разпространиха елементи от даденото по съветската държавна телевизия изявление от Александър Петров и Руслан Боширов, упрекнати в отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Официалната реакция на английското държавно управление е, че казаното от тях, че са посетили Солсбъри като туристи е неистина.

Петров и Боширов отхвърлят в изявлението, че имат нещо общо с отравянето с „ Новичок “ на Сергей и Юлия Скрипал и че не са сътрудници на съветското военно разузнаване. Те удостоверяват, че това са същинските им имена и че са посетили Солсбъри, поради фамозната катедрала. Имали са желание да посетят и намиращия се наоколо “Стоунхендж “, само че са се отказали поради неприятното време. В публично изказване от “Даунинг стрийт„ се споделя, че управляващите твърдо застават зад изказванието, че двамата руснаци са чиновници на съветското военно разузнаване и че думите им, че са посетили Англия просто като туристи са неистина, зад която стои Кремъл. 

Депутатът Джон Глен, в чийто изборен регион е Солсбъри съобщи, че е необичайно, че двамата са посетили Англия единствено за два дни и че не може да се има вяра на техните показания, които не дават отговор на събраните доказателства от  английското разузнаване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР