Би Би Си е насред скандал с прикриване, тъй като

...
Би Би Си е насред скандал с прикриване, тъй като
Коментари Харесай

Би Би Си беше критикувано, след като отказа да разпространи писмо от Двореца заради взривоопасното интервю с Даяна

Би Би Си е посред скандал с прикриване, защото отхвърля да популяризира взривоопасно писмо, което е получило от Бъкингамския замък дни преди изявлението на Мартин Башир с починалата принцеса Даяна.

Според отчетите е изпратено писмо до тогавашния общоприет шеф Джон Бърт четири дни преди именитото изявление от 1995 година, в което починалата принцеса разказва в детайли суровите прозрения на брака си с принц Чарлз. По време на писмото напрежението сред двореца и BBC е било най-високо и дни по-рано Даяна е признала на кралските помощници, че в действителност е дала изявлението с Мартин Башир.

Писмото, за което се счита, че произлиза от кабинета на кралицата, беше доказано в 10 000 страници редактирани документи, оповестени от телевизионния оператор предходната седмица. И това последва продължителна борба сред Би Би Си и проверяващия публицист Анди Уеб.

И по този начин през вчерашния ден (3 януари) историци и дейци на акцията оказаха напън върху BBC да постави завършек на своето „ прикриване “ и да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР