БГНЕС Вече сме в разгара на четвърта вълна, мерките ще бъдат

...
БГНЕС
Вече сме в разгара на четвърта вълна, мерките ще бъдат
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Вече сме в разгара на четвърта вълна

 БГНЕС Вече сме в разгара на четвърта вълна, ограниченията ще бъдат въвеждани на национално равнище. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия. По думите му въвеждането на ограничения на национално равнище е обвързано с икономическите ограничения.

От самата първа вълна не се изтощавам да дублирам, че определящо е държанието ни, без значение къде се намираме, съобщи Кунчев и даде образец - има ли разстояние сред масите, има ли стерилизация, носят ли се маски, прочиства ли се въздухът?

Доц. Кунчев даде образец от Русия, където 1 човек е заразил 1500 души поради визити в нощни заведения.

Той оцени, че е рано да се каже какво ще се случи до 15 септември, само че Министерството на образованието има подготвен проект с обособените стъпки съгласно развиването на обстановката.

Доц. Кунчев изрази мнение, че би трябвало да има кампанийно наличие и в обществените мрежи, таргетирани послания към обособените групи, с цел да може имунизацията да е с по-високи темпове. Според него Делта разновидността ще засегне повече хора, на което ще се дължи и по-високият напън върху лечебните заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР