БГНЕС В Народното събрание обсъждат идеята на председателя пленарните заседания да

...
БГНЕС
В Народното събрание обсъждат идеята на председателя пленарните заседания да
Коментари Харесай

В НС обсъждат идеята пленарните заседания да се провеждат през седмица

 БГНЕС В Народното събрание разискват концепцията на ръководителя пленарните съвещания да се организират през седмица. Режимът на работа в зала би трябвало да се редува със съвещанията на комисиите, изясни.

" Тук концепцията не е Народното събрание да не работи, в противен случай, Народното събрание би трябвало да работи, само че би трябвало да работи по този начин, както работят всички парламенти, тъй като съгласете се работа до 2 часа в зала или до 3 и по-късно работа в комисии по няколко часа или по нощите, не е естествена работа. Вие сте очевидци, виждаме и какви закони произвеждаме “, разяснява ръководителят на Народно събрание.

Тази концепция няма да бъде утвърдена от обществото, уточни депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев:

" Според мен обществото няма да реагира позитивно на подобен метод на работа на националните представители…, а най-важното в действителност е качеството на работа “.

На собствен ред Йордан Цонев от Движение за права и свободи изцяло утвърди концепцията за периодично повтаряне на съвещанията на Народното събрание с тези на комисиите.

" Вие виждахте по какъв начин е в комисия - влизаме в едната комисия, оставаме си гласа, подписваме се и бягаме в другата. Ако желаеме тази процедура да я прекратим, би трябвало да дадем доста време на комисията, с цел да работи. Трябва да разбираем на хората, че няма да почиваме, няма да лежим у дома, а ще идваме в 9 часа сутринта на работа и ще си отиваме в 6 вечерта като всички естествени хора. Ще има наказания, който не идва - без заплата “, сподели Цонев. 

Част от предложенията за смяна в правилника плануват в комисиите да няма спадащ кворум и персонално да се гласоподава от членовете, без да се делегират права на други представители от парламентарна група.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР