БГНЕС В едва 3 държави на Балканите ще е възможно да

...
БГНЕС
В едва 3 държави на Балканите ще е възможно да
Коментари Харесай

Кои държави е възможно да посетим за Великден?

 БГНЕС В едвам 3 страни на Балканите ще е допустимо да отидем на почивка за идния Великден. При пътешестване до останалите осем страни ще подлежим на карантина, бърз или PCR тест. Това написа в уеб страницата на Министерството на външните работи. 

 

Българските туристи ще могат да посрещнат празника без никакви ограничавания в Сърбия, Албания и Република Северна Македония. Справка демонстрира, че страните със прецизни противоепидемични условия за хоратa, влизащи от България, са двойно повече.

 

Например отмора за Великден в Хърватия и Босна и Херцеговина е допустима единствено против негативен PCR. По същия метод можем да влезем още в Косово и Турция, където туристите могат да изберат и да прекарат 7-дневна карантина вместо подлагане на тест.

В Гърция или Румъния обаче, няма да имаме право да избираме сред тези две варианти, защото е наложително да представим отрицателен резултат от PCR тест, също по този начин подлежим и на карантина.

 

Докато в Гърция тя е с дълготрайност от 7 дни, румънците държат да останем изолирани най-малко 10 дни след влизането си в страната. При отвод за тестване, преди да пристигнем в Румъния, ще бъдем сложени под карантина за период от 14 дни, такава няма да се постанова при престой в границите на по-малко от три дни и съществуване на PCR.

 

Две от страните на Балканите оферират спомагателна алтернатива за искащи да прекарат празниците на тяхна територия – показване на документ за имунизация. Българските жители, които пътуват за Черна гора, би трябвало да показват отрицателен PCR, позитивен резултат от антигенен тест на по-малко от 30 дни или уверение за осъществена имунизация - сложена втора доза най-малко 7 дни преди датата на идване.

 

Подобни условията за почивка има и в Словения – PCR тест, документ за имунизация против ковид или позитивен тест за Ковид-19, публикуван преди не по-малко от 21 дни, само че не повече от 6 месеца преди визитата в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР