БГНЕС Трябва да се подготвим за дълга и тежка икономическа зима.

...
БГНЕС
Трябва да се подготвим за дълга и тежка икономическа зима.
Коментари Харесай

Боян Дуранкев с мрачна прогноза за предстоящата зима в България

 БГНЕС Трябва да се подготвим за дълга и тежка икономическа зима. Това сподели за предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ икономистът проф. Боян Дуранкев.

При тези условия затварянето на икономическия живот ще продължи по-дълго време, предвижда той.

" Въобще не е правилно, че за 20 дни нещата могат да се оправят и още веднъж да тръгнем по този начин, както е било преди една година. В момента към този момент освен лечебните заведения са на ръба на препълването, на изнемощяването, само че също по този начин и стопанската система е на ръба да бъде подхранвана от страната. Държавата не е безгранична в своите благоприятни условия, още повече, че в България приходите и надлежно налозите са извънредно ниски в тази конкурентна битка в Европейския съюз, която в действителност е всеки против всеки. Продължавайки по тази логичност в международен мащаб, туризмът заема към 10% от международния брутен артикул. Той сега е рухнал. Няма метод в България да има някакво изключение “, изясни той.

Проф. Боян Дуранкев сподели още, че проблемите, които ще зародят в България, са много тежки освен за туризма, само че и за цялата стопанска система без секторите, при които има доста натоварен напредък.

" Очакват ни банкрути, в случай че не се стигне до съглашение с банковата система за банкова почивка на заемите. "  

По думите му тези банкрути могат да основат проблеми даже на финансовия бранш.

" И следващата година ще бъдем с към под 30% дълг към брутния вътрешен артикул, само че е доста евентуално, дори ще бъде неотложно, поемането на нови заеми. Това значи, че България се доближава към страните с една задлъжнялост, която не беше предстояща. Иначе ръководството на дълга към 15-20% беше положително, в този момент отиваме към 30%. В идващите години евентуално ще стигнем 40 или 50% от дълга в случай че не се овладее пандемията, а няма индикация, че се овладее толкоз бързо. Вероятно по-късно ще би трябвало да се харчи повече от страна на страната, тъй като и елементарните жители минаха към диетичен режим “, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР