БГНЕС Трима, сред които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов като

...
БГНЕС
Трима, сред които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов като
Коментари Харесай

Трима, сред които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов като премиер

 БГНЕС Трима, измежду които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов като министър председател. Така ръководителят на ГЕРБ ще извърши обещанието си да не стои на власт, в случай че не мине планът на партията му за нова конституция, само че и да остане с патриотите до дъно. Кметът на Враца Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков и някогашният президент са в късата листа с качества, които водачът им цени Управленският мандат да бъде завършен до края му напролет, само че от второ държавно управление на ГЕРБ и “Обединени патриоти ", написа " ".

И в него министър-председателят да е друг от. А сегашният министър председател да се отдаде на подготовка на партията за парламентарни избори. Тази концепция към момента стои на вниманието на водача на ГЕРБ макар залиняването на митингите в последните седмици. Възможно е разновидността да се употребява и при упования неуспех на плана за нова конституция, импортиран от депутатите от ГЕРБ, патриотите и подсилен от “Воля ".

За приемането на плана и привикване на Велико национално заседание, какъвто бе първичният проект на Борисов, ГЕРБ се нуждае от 160 гласа. Събирането им е невероятно без присъединяване на Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия.

Кой може да наследи Борисов като министър председател за тази близо половин година ръководство до изборите през пролетта. Като към спряганите още през лятото имена на кмета на Враца Калин Каменов и на евродепутата Андрей Новаков към този момент се прибавя и очакване също да влезе в тази къса листа. Той е изключително деен през последните месеци - пореден критик на наследника си и бранител на всичко, обвързвано с българския бизнес и задгранични вложения.

“Като деен жител, който отстоява своята позиция, като уверен европеец и демократ мога да играя значима роля в идните събития ", изясни своите позиции Плевнелиев, само че не излиза наяве каква роля вижда за себе си в тези събития. Ако фактически Борисов реши да подаде оставка през ноември, евентуално е да има с изключение на нов министър-председател и нов вицепремиер.

Като заетите по квота от патриотите две вицепремиерски места и постовете на министри на защитата, на екологията и на стопанската система оставали техни и дребната коалиция трябвало сама да си реши дали да смени сегашните титуляри,, и.

Засега обаче сходно предложение няма отправено публично и обществено към “Обединени патриоти ", сподели инспекция на “24 часа ". Като евентуално Борисов ще го направи чак след гласуването на плана за нова конституция в Народното събрание. Това по първичен проект трябваше да стане на 2 ноември. Вероятно обаче на ГЕРБ ще са им нужни най-малко още седмица-две, с цел да влезе планът в зала. Като проектите са преди този момент да бъдат признати значимите закони за бюджетите на страната, на осигурителната система и на опазването на здравето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР