БГНЕС Старите партии торпилираха съдебната реформа в рамките на 46 парламент.

...
БГНЕС
Старите партии торпилираха съдебната реформа в рамките на 46 парламент.
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП И ДПС нарушиха съдебната реформа по време на 46-то Народно събрание

 БГНЕС Старите партии торпилираха правосъдната промяна в границите на 46 парламент. ГЕРБ, Движение за права и свободи и част от депутатите от Българска социалистическа партия не се явиха на правната комисия. Тя трябваше да прегледа законопроекта за закриване на профилираните съд и прокуратура.

Тъй като участваха единствено депутатите от " Демократична България “ и " ИТН “, не беше допустимо и отсрочване на съвещанието или изключително събиране на следващия ден. " Заседанията на комисиите, както и на Народно събрание и проблемите с кворума доста ясно демонстрират накъде отива този парламент “, означи ръководителят на Народно събрание Ива Митева.

Изненадващо за съвещанието на комисията обаче пристигна основният прокурор Иван Гешев. Според него пострадали от измененията ще бъдат българските жители.

" Текстовете, които се вкарват съставляват лустрация за съдии и прокурори. Това опонира на практиката на Европейски Съюз за доста каузи, касаещи Полша. (…) Аз съм сигурен, че тези текстове, в случай че се одобряват в този тип, в последна сметка ще стигнат до конституционния съд и той ще реши “, съобщи Гешев.

Датата на новото съвещание на комисия ще бъде оповестено при започване на идната седмица, която обаче може и да е последна в границите на този парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР