БГНЕС Средно 1200 евро на ден общо са изкарвали чрез престъпната

...
БГНЕС
Средно 1200 евро на ден общо са изкарвали чрез престъпната
Коментари Харесай

Средно 1200 евро на ден общо изкарвали задържаните служители на ДАИ

БГНЕС Средно 1200 евро дневно общо са изкарвали посредством незаконната си скица арестуваните през вчерашния ден чиновници на ДАИ – Благоевград, разкриха от Специализираната прокуратура.

Схемата била елементарна – транспортни компании са изнудвани да заплащат сред 300 и 600 евро рекет, с цел да не им се наложат наказания за огромни нарушавания. Вместо това инспекторите отчитали активност, като вписвали дребни нарушавания, някои даже подправяли.

Екипите от по двама души се формирали на инцидентен принцип, а парите се разделяли в края на работния ден. Изнудваните транспортни компании получавали вести, че ще бъдат тествани. В документите трябвало да сложат парите за подкупа и да я върнат.

Голяма част от компаниите са благосъстоятелност на чужденци, а делата им се управлявали от благоевградски счетоводители. Именно те движели предаването на подкупите. Задържани са 10 души. Сред тях е и мъжът на прокурорка от Специализираното звено. Няма данни за покровителстване.

" Факт е, че ние нямаме данни тя да е знаела какво прави той. Факт е, че не е изтекла информация и нещата са се случили, значи, че в тази прокуратура работят хора, които са верните хора за това място ", обясни Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура.

Началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов означи, че са употребявани СРС-та за разкриването на причинителите. Схемата е засечена през месец ноември, само че не е ясно какъв брой дълго е работила. Засегнати са повече от 30 компании на територията на Благоевград.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР