БГНЕС Ще има люта битка за първото място между ГЕРБ и

...
БГНЕС
Ще има люта битка за първото място между ГЕРБ и
Коментари Харесай

Гарелов: Ще има люта битка за първото място между ГЕРБ и Има такъв народ

 БГНЕС Ще има люта борба за първото място сред ГЕРБ и " ИТН “. Това сподели в изявление за БНР журналистът Иван Гарелов. " Значителна част от клиентелата на ГЕРБ ще се разбяга. Тази партия стартира да губи сили, тя е построена върху клиентелистка основа. Когато не са на власт, ще търсят нови господари. Тези хора ще се разбягат “, съобщи Гарелов в предаването  " Нещо повече “. Той не позволява ГЕРБ да се върне във властта след изборите през юли.

Голяма част от блуждаещите гласоподавателите могат да се концентрират към партията с най-големи шансове да се наложи и да стане първа политическа мощ – " ИТН “, уточни Гарелов, който чака забележителен прилив на гласоподаватели за Има Такъв Народ.

От ръкавите си вади забавни имена, той има специалисти сигурно, добави журналистът.

Прилив на гласове Иван Гарелов предвижда и за " Демократична България “, тъй като са провели " една от най-хубавите акции “ и имат ясни цели и позиции.

Относно третата протестна групировка -  " Изправи се! Мутри вън! “, той съобщи, че " те хвърлят сили, с цел да се изядат едни други “.

Ще има пренареждане, само че то няма да е толкоз сензитивно, с цел да ръководи единствено една партия, счита Иван Гарелов. Според него ще са нужни взаимни отстъпки, какъвто е посочил президентът с назначението на служебния кабинет.

Със състава на служебното държавно управление президентът освен е уцелил точната мярка, само че е направил нещо авангардно, задавайки направления, счита Иван Гарелов.

" Той сътвори някакъв модел на възможен предстоящ кабинет, който ще отразява общата представителност на политическите сили в страната “, разяснява Гарелов.

Иван Гарелов е на мнение, че сходен кабинет може да се окаже по-ефикасен от тяснопартиен кабинет, саботиран от други партии.

Журналистът утвърди назначения като тези на министрите и и означи, че с няма да е скучно и той ще внася огромен нюанс. За министрите от предишния длъжностен кабинет, които участват и в настоящия, Иван Гарелов показа свои усещания, че са хора " в действителност специалисти “ и " скромни “.

Тази амалгама от персони подсигурява положително ръководство, стига то да бъде последвано от политическите сили след изборите, заключи Иван Гарелов.

Гарелов нарече изключително вредна  идеята за президентска република.

" Президентското ръководство е уместно за доста огромни страни. В цяла Европа страните с размерите на България има парламентарно ръководство “, посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР