БГНЕС Съпругата на норвежки мултимилионер е изчезнала от 10 седмици, като

...
БГНЕС
Съпругата на норвежки мултимилионер е изчезнала от 10 седмици, като
Коментари Харесай

Жената на норвежки милионер е отвлечена, поискан е скромен откуп от 10 милиона

БГНЕС Съпругата на норвежки мултимилионер е изчезнала от 10 седмици, като евентуално е отвлечена и се желае откуп, заяви през днешния ден полицията, съобщи Агенция Франс Прес, представен от БНР.

Анне-Елизабет Фавелик Хаген (68 г.), която е омъжената за предприемач, направил положение от недвижими парцели и енергийния бранш, изчезнала на 31 октомври.

" Иска се откуп и са отправени съществени закани “, сподели контрольор Томи Броске пред публицисти. Основната ни версия е, че жертвата е похитена от незнайни причинители край дома ѝ в Льоренскуг “, на 20-ина километра от Осло, ката той, като уточни, че полицията през цялото време ревизира и други версии за изгубването на дамата.

Полицията не разполага с данни, че дамата и жива, само че и че не е жива, уточни Броске. И добави, че към този момент няма обвинени. Предпазливите му думи демонстрират, че управляващите нямат доказателства, че госпожа Хаген в действителност е държана от хора, искащи откуп.

За освобождението ѝ са поискани 9 млн. евро (,3 млн.) в криптовалутата монеро, написа в. " Верденс ганг “.

Полицията не потвърдиха сумата, само че сподели, че е посъветвала фамилията да не заплаща на хипотетичните причинители.

Такива случаи са извънредно редки в богатата скандинавска страна, в която престъпността като цяло е много ниска.

По изгубването на дамата се работело дискретно от седмици, като управляващите решили в този момент да огласят случая с вяра да получат информация от някого, уточни Броске.

Той заяви, че следователите имали " доста лимитирани “ онлайн контакти с показали се за похитители онлайн, само че отхвърли да каже по кое време е бил последният.

Похитителите заплашили да упражнят принуждение против нея, в случай че фамилията не заплати, твърди в. " Афтенпостен “.

Съпругът на изчезналата - Том Хаген (68 г.), е 172-ри по благосъстояние в Норвегия съгласно класацията на сп. " Капитал “, като положението му се прави оценка на 1,7 милиарда норвежки крони (174 млн. евро, 0 млн.).
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР