БГНЕС Румъния е затворила от 12.00 часа днес 13 гранични пункта

...
БГНЕС
Румъния е затворила от 12.00 часа днес 13 гранични пункта
Коментари Харесай

Румъния затвори границата с България

 БГНЕС Румъния е затворила от 12.00 часа през днешния ден 13 гранични пункта по границите си с Унгария, Украйна, Молдова и България, оповестява в. " Гъндул ".

Решението беше взето нощес в границите на тактиката на държавното управление за битка против ковид и беше оповестено от министъра на вътрешните работи Марчел Вела.

На границата с България са затворени граничните пунктове Негру Вода, Липница, Добромир, Зимнича, Турну Мъгуреле и Бекет.

На границата с Унгария са затворени граничните пунктове Турну, Сакуйени, Салонта и Валя луй Михай.

На границата с Молдова са затворени граничните пунктове Ръдъуц-Прут и Оанча.

На границата с Украйна е затворен граничният пункт Сигет.

10 км опашка от камиони се подреди на Дунав мост при Русе. Колоната доближава до разклона за град Мартен и назад, като за реда наблюдават екипи на полицията. Причината е засиленият трафик от тежкотоварни камиони, които търсят различни направления за напредване на товарите си, заяви Булфото.

 Шофьорите са принудени да чакат с часове, с цел да преминат през моста. След частичното затваряне на сръбските граници камионите от Турция, Гърция и Италия пътуват към Западна Европа през България и Румъния. Само за последното денонощие през Дунав мост са минали над 1200 тира. За съпоставяне предходната година в пикови моменти тази численост не е надхвърляла 900.

На Дунав мост работят три трасета, само че опашката не понижава, защото идват непрекъснато нови камиони. Трасетата за леки коли са празни, само че тежкотоварните коли не могат да се пренасочат, защото там липсват построени кантари.

Шофьорите признават, че са обезпокоени от обстановката. Повечето от тях са взели защитни ограничения и са си закупили сами маски, ръкавици и очила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР